Kinek mi a véleménye a videóban hallható altatási módszerről?
Nekem ez azért nem tetszik és azért tartom károsnak, mert a gyereknek azon természetes igényére, hogy testközelségre vágyik, egyáltalán nem reagál. Mintha a babának csak olyan igénye lenne, hogy éhes.
Az ember az egyetlen emlős, aki magától külön próbálja altatni a babáját. Ám az az 50-100 év amióta ezt próbáljuk nem volt elég, hogy evolúciós szempontból bármi is változzon. Annak a csecsemőnek ugyanolyan igényei vannak, mint mikor még barlangban laktunk. Közelségre és biztonságra vágyik. Bele lehet kondícionálni olyan helyzetbe, hogy anya nincs ott mindig és van olyan habitusú baba, aki ebbe beletörődik. De tényleg azt gondoljuk, hogy ettől meg is szűnik a testközelségre való igénye? Más habitusú baba meg állandó sírással kiköveteli magának.
Értem amit mondasz és valamilyen formában igazad van.
Viszont pl az én lányom soha se szeretett velünk aludni. Én nagyon szerettem volna pedig, babaoblot is vettünk. Viszont akkor félórankent felkelt, nyűgös volt stb. A saját ágyában viszont egyben aludt 2-3 órákat még éjszaka is, sokkal nyugodtabban.
Tehát abban igazad van hogy a baba igénye a legfontosabb, viszont el kell fogadni hogy vannak babák akik így tudnak nyugodtan aludni, és vannak babák akik testközelben alszanak nyugodtan. Ahány baba annyi féle, nem érdemes ráerőltetni egyikre sem azt az alvás formát ami kényelmetlen neki. :)
De itt most nem erről volt szó, hanem hogy a videóról mondjunk véleményt. Nekem a videó azt sugallja, hogy tessék itt egy receptet, ha ezt követed, akkor jóalvó lesz a gyereked. Arról beszél, hogy nem veszi ki, csak kielégíti a fiziológiás igényét - mintha más igénye nem is lehetne.
Nem azt írtam, hogy vele kéne aludni - én se tettem. Nem ez a lényeg. A videóban elhangzottak azt sugallják, hogy kondicionáld a gyerekedet a nélküled való alvásra, majd megszokja, hogy nem veszed ki, csak cumisüveget kap meg hátsimikét, popórázogatást. Az meg kifejezetten zavar, hogy ezt azzal indokolja, hogy a cscsemőnek szüksége van rá, hogy kialudja magát. Nem, szerintem a csecsemőnek a biztonságos közegre van szüksége, ahol nyugodtan tud aludni. És egy csomó (megkockáztatom: a legtöbb) babának nem biztonságos közeg egyedül aludni, anyától elszakítva, anélkül, hogy hallaná, érezné az illatát, 9 hónap szimbiózis után. És ezzel még mindig nem azt mondom, hogy mindenkinek egy ágyban kell aludnia a babájával. Csak ne ignoráljuk már azt a természetes igényt, hogy a baba testközelségre (is) vágyik. Pláne éjszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!