Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Kinek mi a véleménye a videóba...

Kinek mi a véleménye a videóban hallható altatási módszerről?

Figyelt kérdés
[link]

2022. okt. 13. 15:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
írd le pár szóban .
2022. okt. 13. 15:48
 2/13 anonim ***** válasza:
67%
Most ugye nem várod el, hogy a kedvedért végignézzünk egy 10 perces videót? Nem tudnád összefoglalni?
2022. okt. 13. 16:29
 3/13 anonim válasza:
72%
Megnéztem a videót, igaz, már a címe alapján tudtam, hogy valószínűleg mi lesz a véleményem róla. Szerintem ez ugyanúgy sírni hagyásnak számít. Mármint nehezen hiszem el, hogy egy 3 napos (!) baba át képes aludni az éjszakát. Persze arról nem beszél a hölgy, hogy éjszaka mit tesznek, ha sírnak a babák. Azt meg nonszensznek tartom, hogy valaki elhiszi, hogy egy ilyen kicsi baba képes egy zene miatt rájönni arra, hogy "Most este van, aludnom kell". Az ő idegrendszerük egyszerűen nem így működik. Persze akinek fontosabb, hogy olvasgathasson, filmezhessen esténként, csak ne kelljen felkelni a babához, annak biztosan bejön. Gyakorlatilag ugyanaz, mint a régi sírni hagyásos módszerek, csak itt átjön az énközpontú gondolkodás is... Nekem az összes ilyen módszerről ez a véleményem.
2022. okt. 13. 16:59
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

3 egyetertek

Kerdezo

[link]

Tenyleg hagynad ezt hogy a gyereked a sotetben pislogjon mikor nem tud aludni? En tudom hogy durva a kialvatlansag majdnem ket evig csinaltam. Nekem is megfordult ez a fejemben bevallom de keptelen lettem volna. Azert sir mert hianyzol neki. Pont.

2022. okt. 13. 20:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vannak jó gondolatok a videóban, tehát például a sötétítés, sötétben öltöztetés elalvás előtt, fix esti rutin tényleg segítenek. De valószínűleg inkább szerencséjük volt a babákkal, ha a gyerekekre valóban káros sírni hagyások nélkül jutottak el a hosszú éjszakai alvásig. Vannak jó alvó babák, akik nagyon korán hosszan alszanak éjszaka. A másik, hogy valóban szokták javasolni az éjjeli ébredés elhagyásához, hogy csak vizet adjunk éjszaka, de inkább 6 hó fölötti babáknál. Mintha utalt volna ilyesmire, de nem mondta, hogy mikor pontosan.
2022. okt. 13. 20:37
 6/13 A kérdező kommentje:

Félreértés ne essék, abszolút nem értek egyet a módszerrel, sőt ellenzem az ilyesmit. Amit az 5. válaszoló írt, azzal egyet tudok érteni, mert a rutin valóban fontos, de számomra elég elképzelhetetlen, hogy egy ilyen pici baba emiatt a módszer miatt aludna át egy éjszakát (ha amúgy nem kivételesen jó alvó).

Nincs gyermekem, ezért voltam kíváncsi, hogy mások szerint működhet-e egy ilyen módszer anélkül, hogy sérülne a baba (már csak az ingerszegény környezet miatt is).

#3, #4, #5 köszönöm a válaszaitokat!

2022. okt. 13. 21:39
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Lehet velem van a baj de én nem értem hogy hol van itt a sírni hagyós rész. Őszintén... Mármint elmondta hogy ha a babák felsirtak akkor bementek hozzájuk, adtak nekik ezt azt. Tehát nem hagyták ordítani őket, nem alvastrening van a videóban.

Én egyáltalán nem látom hol a káros része ennek az altatásnak. De javítsatok ki. 😅

2022. okt. 13. 22:19
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

+ azt is elmondja hogy ez a rutin mindig a babák igényei szerint módosult tehát rugalmasan kezelte , hiszen más rutin kell egy 1 hónaposnak meg egy egy évesnek.

Ha éhesek voltak adtak enni nekik, tehát nem hagyták étlen üvölteni a gyerekeket. Ez szerintem egyáltalán nem rossz módszer.

Amúgy meg szerintem de az hogy minden esete ugyanazt a zenét hallották alvás előtt igenis segítség, a babák okosak pikk pakk össze tudják kötni a dolgokat. És nem nyilván nem egy újszülött, de attól még szépen lassan hetek hónapok alatt össze tudja ám kötni. Ezt a saját gyermekemnel is tapasztaltam. Ő minden nappali alvásnal természet hangokat hallgatott, azóta 10 hónapos és kimondottan igényli is nappal ezt.

2022. okt. 13. 22:23
 9/13 anonim ***** válasza:
32%

Egyet értek az utolsóval. Ebben a videóban szó sincs a sírni hagyásról. Sőt reagáltak a szülők a babák sírására, és de igen is ezzel a módszerrel átaludhatja a baba az éjszakát egy idő után, nyílván nem egy újszülött.

Nálunk nagyon hamar átaludta az éjszakát a babánk vagy csak 1szer kelt/kel enni héba hóba. Viszont cserébe a nappaljaink katasztrófák voltak. Nagyon sokszor volt, hogy 2szer 20 percnél többet nem aludt akármit csináltunk, és ez bizony nagyon nem jó az ő idegrendszerüknek.

Hasonló módon kialakítottunk egy nappali és esti rutint nála, és azóta szépen alszik nappal is 2-3-szor 1,5-3 óra között. Nem kell hozzá x ideig sírni hagyni, anélkül is meg lehet tanítani, hogy szépen aludjon, de nem 2 nap alatt.

2022. okt. 14. 09:22
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a véleményeket! :)
2022. okt. 14. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!