Kinek mi a véleménye a videóban hallható altatási módszerről?
3 egyetertek
Kerdezo
Tenyleg hagynad ezt hogy a gyereked a sotetben pislogjon mikor nem tud aludni? En tudom hogy durva a kialvatlansag majdnem ket evig csinaltam. Nekem is megfordult ez a fejemben bevallom de keptelen lettem volna. Azert sir mert hianyzol neki. Pont.
Félreértés ne essék, abszolút nem értek egyet a módszerrel, sőt ellenzem az ilyesmit. Amit az 5. válaszoló írt, azzal egyet tudok érteni, mert a rutin valóban fontos, de számomra elég elképzelhetetlen, hogy egy ilyen pici baba emiatt a módszer miatt aludna át egy éjszakát (ha amúgy nem kivételesen jó alvó).
Nincs gyermekem, ezért voltam kíváncsi, hogy mások szerint működhet-e egy ilyen módszer anélkül, hogy sérülne a baba (már csak az ingerszegény környezet miatt is).
#3, #4, #5 köszönöm a válaszaitokat!
Lehet velem van a baj de én nem értem hogy hol van itt a sírni hagyós rész. Őszintén... Mármint elmondta hogy ha a babák felsirtak akkor bementek hozzájuk, adtak nekik ezt azt. Tehát nem hagyták ordítani őket, nem alvastrening van a videóban.
Én egyáltalán nem látom hol a káros része ennek az altatásnak. De javítsatok ki. 😅
+ azt is elmondja hogy ez a rutin mindig a babák igényei szerint módosult tehát rugalmasan kezelte , hiszen más rutin kell egy 1 hónaposnak meg egy egy évesnek.
Ha éhesek voltak adtak enni nekik, tehát nem hagyták étlen üvölteni a gyerekeket. Ez szerintem egyáltalán nem rossz módszer.
Amúgy meg szerintem de az hogy minden esete ugyanazt a zenét hallották alvás előtt igenis segítség, a babák okosak pikk pakk össze tudják kötni a dolgokat. És nem nyilván nem egy újszülött, de attól még szépen lassan hetek hónapok alatt össze tudja ám kötni. Ezt a saját gyermekemnel is tapasztaltam. Ő minden nappali alvásnal természet hangokat hallgatott, azóta 10 hónapos és kimondottan igényli is nappal ezt.
Egyet értek az utolsóval. Ebben a videóban szó sincs a sírni hagyásról. Sőt reagáltak a szülők a babák sírására, és de igen is ezzel a módszerrel átaludhatja a baba az éjszakát egy idő után, nyílván nem egy újszülött.
Nálunk nagyon hamar átaludta az éjszakát a babánk vagy csak 1szer kelt/kel enni héba hóba. Viszont cserébe a nappaljaink katasztrófák voltak. Nagyon sokszor volt, hogy 2szer 20 percnél többet nem aludt akármit csináltunk, és ez bizony nagyon nem jó az ő idegrendszerüknek.
Hasonló módon kialakítottunk egy nappali és esti rutint nála, és azóta szépen alszik nappal is 2-3-szor 1,5-3 óra között. Nem kell hozzá x ideig sírni hagyni, anélkül is meg lehet tanítani, hogy szépen aludjon, de nem 2 nap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!