Hogy tanuljon meg egyedül elaludni a kicsi?
Köszönöm a valaszaitokat és a megértést. Fehér zajra alszik minden éjszaka, youtubrol van háttérzajnak porszívó benyomva. Kb 2 hónapja este 9-tol reggel fél 8-ig egymas után 3x így aludta át az éjszakát ,azóta is megy , bár már szerintem nem sok értelme van. A kérdésben igazából a ,,legrosszabb" eseteket írtam le. Most például szinte percre pontosan 3 óránként kelt enni és rögtön vissza is aludt. Ezzel így tök jól elvagyok.
Általában szokott napközben lenni egy nagy alvása délelőtt, 2-2,5 óra , illetve délután 4 körül egy kisebb kb 1 óra. Amint látom rajta, hogy almosodik, viszem aludni, de éber szokott lenni , nem látom, hogy több igénye lenne az alvásra. Este 7 és fél 8 között fürdik, utána evés, alvás.
Sétálni mindennap szoktunk , ha nincs hatalmas szél, legalább 1 órát, bár ő 99%-ban végig alussza a sétákat. Amikor jobb idő van, kimegyünk még 4-5 körül is. Hétvégén még többet vagyunk kint.
Bodyban és hosszú nadrágban alszik éjszaka.
Én amúgy a mozgasfejlodesre gondoltam, hogy az lehet a ludas, most már amikor hason van, folyamatosan kinyomja magát és próbál négykézláb lenni, egyszer kétszer sikerült neki és hintazott is, pedig kuszni még csak hátrafelé tud egy kicsit. Ha haton van, folyamatosan fel akar ülni. Illetve a frontok is biztosan hatással vannak rá, akkor is hatalmas front volt, mikor 38.hetre megszületett, bár lehet, hogy ez lényegtelen.
Nem is szeretném sírni hagyni, ha nyoszorog az ágyában, simogatom a hasát, az orra nyergét, énekelek neki, volt, hogy sikerült, de az utóbbi időben addig hergelni magát, rugdos, emeli a csípőjét, hogy kiveszem.
Sokat játszunk együtt, mesélek neki, le is szokta kötni, olyankor hol a mesekönyvet nézi hol az arcomat és vigyorog, imádom. Zenét hallgatunk, van már kedvence is, ahogy meghallja, széles vigyor és elkezd rá hason fekve ringatozni :) ha nagyon rossz idő van, akkor kezben ki szoktam vinni a kertbe , megyünk pár kört. Nagyon sokat énekelek neki, mostanaban főleg, most is arra aludt el, nem volt elég a hinta :)
Apa reggel 7kor megy, legkorábban 5-kor ér haza, rengeteget segít is, illetve mindig mondja, hogy tegyek mindenre, pihenjek ha szeretnék. De igazából napközben nincs baj, kávé után elvagyok még 2 óra alvás után is. Éjszaka szoktam kicsit kilenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!