Hogyan altatjátok a kiságyban a babát?
Hát valamilyen szinten egyet kell értsek a 3-assal. Nálunk kicsit más a helyzet, mert mi egymás mellett alszunk (ez akkor alakult így, amikor egy éjjel 15x keltem hozzá, aztán így maradt, mert kényelmes), de mindig ringatva aludt el születésétől kezdve, és ha elaludt, akkor tudtam letenni az ágyra. 10 hónaposan elkezdte átaludni az éjszakát úgy, hogyha felkelt, felsírt, felült, nem kellett már ringatni, etetni, csak megsimiztem, feküdt is vissza, most 2 hónap alatt elértünk odáig, hogy csak nyávog egyet, a cumit visszaadom neki és alszik tovább. Tehát egy érésen ment végig az alvása, úgy veszem észre. Ugyanígy az esti ringatásnál elkezdett vergődni a karomban, nem bírtam tartani se, tépte a hajamat, úgyhogy mint éjszaka, melléfeküdtem a sötét szobában, és tudta, tudja, hogy alvás van, kicsit dumál, forgolódik, és 10-15 perc alatt elaltatja magát. Előtte biztos, hogy csak a sírás és szenvedés ment volna hányásig, ha megpróbálom ringatás nélkül.
Egy szobában alszotok? Átalussza az éjszakát?
És akiknél kis korkülönbséggel jött a tesó, az hogy oldotta meg ezt? Tehát mondjuk nem volt még a nagy 1,5-2 éves..
Egy szobában alszunk, a kiságya a miénk mellett van, ha nagyon sokszor ébred vagy nem tudom visszatenni, akkor közénk vesszük a babafészekben és úgy valamivel jobb. Dehogy alussza át az ejszakát. :D Örök,ha csak 3x ébred.
Kérdező! Nálunk ugyanez a helyzet a 10 hónaposommal. 🙈Velünk egy szobában alszik, nagy ritkán közénk teszem a fészekkel együtt, ha nem megy az alvás pl.fogzás miatt. De sajnos kizárólag kézben, ringatva alszik el. Máskülönben elmászik a helyéről vagy feláll. 🤷 Nem tudok vele mit kezdeni, pedig nem így szoktattuk. Amíg nem indult be a mozgásfejlődése kb.5 hónapos koráig magától elaludt, csak letettük, betakargattuk. Azóta kínlódunk az altatással, és ugye tartani is egyre nehezebb már. Ha melléfekszem akkor sem alszik, el akar mászni.
Remélem valaki megoszt velünk egy jó tippet, hogy mit lehetne megpróbálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!