A babám felcseréli a napszakokat? Mit tehetek?
A nappal jól alvó kisfiamat fürdés után szinte sosem lehet elaltatni. 1 hónapos, de már szinte a 2 héttől így van.
Próbáljuk neki elkülöníteni, nappal világos legyen a szobában, nincs csend, levegőzünk is mindennap.
Felcseréli a nappalt az éjszakával? Nem hasfájós, szóval nem ez lesz a gond szerintem.
Beáll magától? Vagy tehetek valamit?
Éjjel nem volt fény, nem kapcsoltam csak piros fényt, nem szóltam olyankor hozzá.
Volt, hogy sírt, de akár mit csináltam úgy is sírt, így csak a kezem raktam be olyankor. 6 hósan aludta át az éjszakát.
Az esti rutin nagyon fontos, illetve h teljesen el legyen különítve, hogy most este van vagy nappal.
Este már ne érje semmilyen fény a babát, csak vörös, ne villogjon tv, telefon.
Halk beszéd, csend, és érdemes máshogy altatni, mint nap közben ill. más helyen (pl. Nappal kanapén babafészekben, éjjel kisányban/babaöbölben.)
Reggel is érdemes egy napindító reggeli rutin, szellőztetés, napfény. Ill. a napközbeni alvás ne legyen annyira "kényelmes", ne legyen besötétítve, legyenek zajok stb. :)
Köszi a válaszokat!
Minden kis mozzanatot ugyanúgy csinálunk minden altatáskor, a lehető legkevesebb ingerrel, vörös fénye is van.. hát akkor türelmes leszek, egyszer csak beválik.
De a nappali ébresztést kipróbálom, hátha "túlpiheni" magát. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!