Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Kikèszülök a kialvatlanságtòl,...

Kikèszülök a kialvatlanságtòl,mit lehetne mèg tenni?

Figyelt kérdés
Sosem volt jò alvò a fiunk,sosem aludta mèg át az èjszakát,pár olyan alkalom volt,hogy èjjel 1x kelt fel enni csak. Tápszeres,7 hònapos. Kibùjt az első 2 fog ès ùgy gondolom jönnek a felsők is,napok òta horror az èjszaka,már el sem tudom altatni ès ez kezd kikèszìteni. Csak is az Adamo hinta válik be,a fèrjem rugòztatta èjfèltől ès kapott Nurofent is,mert visìtott kèzben,mindenhogy. Na igen ,de Adamoban mègsem alhat folyton. Nappal is abban altatom vagy kint babakocsiban. Nappal minden rendben,ha jön az esti alvàs van kiborulás,már fèrjemmel is feszültek vagyunk,türelmetlenebbek,veszekedünk. Szerintem ez nem állapot,ha nem lenne Adamonk hogy altatnánk el? Eddig ringattuk,de már nagyon nehèz is ès nem is viseli el,sìr,elkezd mászni rajtam,ellök a lábával,feszeng. Ha fekve akarok vele öszsebùjni sem felel meg,mert felül,mászik,fetreng,nem tűri meg,ha magamhoz ölelem,simogatom,dùdolok. Nagyon ritka,ha sikerül ìgy elaltatni.Egyszerűen ami baba korában megnyugtatta most semmi,csak az Adamo. Cumit sem fogad el,már nincs ötletem mit kellene,kb òránkènt èbred ès ingázunk a kiságy-Adamo közt. Nagyon fáradt vagyok ès a fèrjem is csesztet,hogy engedjem el,ne idegeskedjek de persze ő is ideges,hogy nem bìr a csalàd aludni,kihat mindenre a nemalvás. Anyòsom szokott segìteni,pár percre lakik ès most 3 hèt szabija lesz. Tudom,szerencsès vagyok,hogy van segìtsèg,kivitte a gyereket tegnap sètálni,fèrjem be is aludt,èn meg csak fetrengtem max fèl òrát,ha pihentem,nem megy. Pörög az agyam,hogy szr anya vagyok,nem tudom a gyereket hatèkonyan elaltatni,mit rontok el stb. Inkább felkeltem megfőztem a vacsit,pakoltam,fürödtem,ilyenek. Persze aztán leszidtak,hogy mi a francèrt nem alszom,aztán meg rinyálok,hogy nem bìrom tovább. De nem tudok ellazulni. Idegesìt,hogy mièrt nem alszik a gyerekem normálisan hetek òta. Nem hinnèm,hogy ez ìgy normális fogzás,mozgásfejlődès ide vagy oda. Vagy mègis?:(

2021. júl. 7. 05:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az este 6ig alvás kicsit sok.
2021. júl. 7. 09:45
 12/24 A kérdező kommentje:
Egyebkent ferjem mar szaktanacsadason gondolkodik (online). Azt mondja varjunk meg 1-2 hetet,de ha nem javul kerjunk alvasszakertotol segitseget. 30 ezer ft korul van egy komplett napirendes alvasos tanacsadas. Hat nem tudom,baromi sok penz....szerinte ha segit,megeri...
2021. júl. 7. 09:54
 13/24 A kérdező kommentje:
Gondoljatk,hogy a max 6 ig alvas is sok? Igy jott ki a napunk mostanaban,volt mar ugy is,hogy 7-ig aludt,de azt mar nem hagyom..meg ez is kesoi lenne? Volt mar olyan is,hogy sikerult 8 kor lerakni,de mostanaban inkabb fel 9-9 mire elalszik.
2021. júl. 7. 09:57
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Fixen kései a 6-os ébredés délután.

4, nagyon max 4:30 ébredés, 7:30 fürdés, 8-ra olyan fáradt lesz el tudod altatni.

Illetve már csak 3 alvásra lenne szüksége, semmi féleképp nem altatnám 4-szer.

2021. júl. 7. 10:02
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Sok a 6os alvás. Én csak nagyon ritkán, valami extra esetben engedtem meg( betegség miatti nagyobb alvás igény vagy utazás miatti felborult napirend)

Ezért kár pénzt kiadni, próbáljátok meg max 16kor kelteni. Minden új szokáshoz kell 1-2 hét. 7 hónaposan sok gyerekkel szívnak, ezért ne adjatok ki 30 e ftot. Tanácsért. És ha nem válik be, kidobott pénz volt.

Nekem a reggel 9 kelés is késő el van tolva a napja. Ingyem fogadj meg ilyen tanácsokat és ha nem válik be, jöhet a következő ingyen

2021. júl. 7. 10:09
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonlò volt a helyzet. Mi elkezdtünk felváltva aludni a férjemmel. Egyik este én másik este a férjem vonult el másik szobába füldugòval aludni. Szerencsére elfogadta éjjel az apukáját is. Ìgy minden második este kialudtuk magunkat és az "ügyeletes estén" sem voltunk idegesek, mert tudtuk másnap pihenhetünk, ìgy akkor nyugodtak voltunk és hamar vissza aludtunk ha a baba felkelt, sikerül akkor is összeszedni 4-5 òra alvást. Amìg közösen csináltuk senki nem pihent, még éjjel is sikerült összeveszni a fáradtságtòl. Pròbáltam én is mindent, de nálunk tök mindegy volt mennyit aludt nappal és mikor volt az utolsò alvása. Nálunk ez a rendszer bevállt. Meg kell nyugodni, de fáradtan nehéz. Pihend ki magad és ne agyalj mi miért van és miért nem tudod megoldani. Vannak ilyen gyerekek, ha eldogadod könnyebb sokkal. Kitartás.
2021. júl. 7. 12:19
 17/24 anonim ***** válasza:
78%
Igen, sokáig alszik. Nem álmos még este. Ha fogzik érdemes a Nurofent az esti altatás előtt egy órával beadni. Ajánlom még a Dentinox krémet a fogára, a lányommal nagyon bevált. Ő nyolckor megy aludni. 7-kor kapott fájdalomcsillapítót, lefekvés előtt pedig bekentem az ínyét. Így sokkal jobban aludt fogzáskor.
2021. júl. 7. 12:23
 18/24 A kérdező kommentje:
Koszonom....most kaptam a baratnomtol egy minta napirendet,amit 7 hosan kaptak egy szakembertol,pont ugy volt nekik isyhogy az utolso alvas 16:30 ig max...es nappal csak 2x aludt a fia..na megprobaljuk mi is ma hasonlokepp,hatha
2021. júl. 7. 12:25
 19/24 anonim ***** válasza:

Sok sikert!

Ne keseredj el ha nem hoz javulást azonnal, kell vagy 10 napr mire adaptálja a gyerek az új rendszert.

2021. júl. 7. 12:30
 20/24 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek...mindenkepp turelmes leszek...nekik eleg hamar, par nap leforgasa alatt beallt a rend es az ejszakak is jobbak lettek ezaltal...meglatjuk szamunkra mit hoz az uj rendszer
2021. júl. 7. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!