Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Akinél az elején babaöbölben...

Akinél az elején babaöbölben aludt a pici mellettetek, hogy viseltétek mikor külön szoktattátok?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 hónapos, és kezdi kinőlni a babaöbölt, és minden reggel arra kelek, hogy mellettem alszik az ágyban, ráadásul vagy keresztbe, vagy fordítva. A lábai vannak az arcomban :D szerintem ez így már veszélyes, és el kellene kezdeni a saját szobájában altatni. Részéről ez nem is lenne probléma mert ott is nagyon jókat tud aludni, max arra kel fel, hogy keresztben fekszik én nincs tovább, mert elakadt :D

Viszont az én részemről már nehezebb a helyzet. Egyik nap mondtam páromnak, hogy ha már a saját helyén kell lehetenni aludni, én biztos végig sírom majd az estét hogy nincs mellettem, nem hallom, nem látom. Akiknél ez lelkileg nehezebben ment, hogy vészeltétek át? 😅

Másik kérdés a rácsvédő...olyan van, ami nem ér körbe. Részben nem is baj, mert ha elmásik, szeret kukucskálni a rácsok mögül, viszont van hogy keze lába kilóg. Gondolkoztam olyanok ami körbe ér. Kinek milyen vált be?

2021. jún. 20. 06:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%

Nem viseltem valami jól, bár én fokozatosan szoktattam magunkat a különváláshoz :D 3 hónapos koráig aludt a babaöbölben velem, és napközben is mindig mellettem volt a kanapén babafészekben. Eleinte napközbenre a kiságyba raktam aludni, babafészkestül aztán anélkül, ezt elég könnyen megszoktam, bár kb 5percenként szaladgáltam be a szobába nézni, hogy megvan-e még. Aztán estére jött az a rész, hogy amikor elaltattam estére, akkor a kiságyba raktam, aztán miután már én is mentem aludni, az első ébredése után vettem csak magam mellé. Azután már egyre később és később, és így végül megszoktam, hogy nincs mellettem. 11 hónapos, most csak akkor veszem magam mellé, ha különösen vacak az éjszaka és sokszor kel (fogzás miatt pl), de őszintén szólva most már úgy veszem észre, hogy annyira nem segít már az együtt alvás, max ha végig a szájában van a mellem, szóval már kezd kényelmetlen lenni nekem is az összebújás, még ha amúgy imádok is így aludni vele. Csak az nekem nem igazán alvás, mert ugyanabban a pózban feküdni órákig, kitekeredve, hogy nehogy ráforduljak, annyira nem vicces :D

De megmondom, hogy csak az első 1-2 éjszaka volt furcsa, amikor külön raktam. Jó, nálunk a kiságy az még mindig a mi szobánkban van, csak a másik végében, szóval nem saját szoba, de akkor is messzebb alszik, mint az összebújós-babaöblös változatnál. De ha jól alszik a saját ágyában is (szerencsére az én lányom jól alszik ott is, ha alszik, neki igazából úgy látom, hogy mindegy), akkor azért érezhetően kényelmesebb külön aludni. És azért ezt elég hamar megszokja az ember, na :D

2021. jún. 20. 10:23
 12/16 anonim ***** válasza:
29%

#12 akkor minek keverted ide a vadakat te ostoba?? Mert te írtad továbbra is nem én.

Nem, nem fél a veszélytöl sem mert azt se tudja mi az. Egy csecsemő az ég áldjon meg. Hónapokig abban a tudatban van hogy az anyja meg ő egy ugyanaz a személy ezért van szüksége az anyja közelségére, nem azért mert ő eljutott oda agyban hogy jajjj nem tud mozogni és akkor most ő veszélyben van. Meg megeszi akármi is🤦‍♀️🤦‍♀️

Tedd már meg hogy nem oktatsz másokat mert rohadt égő

2021. jún. 20. 10:38
 13/16 anonim ***** válasza:
48%

Nem írtam vadakról, azok a gúnyos válasz kommentekből vannak. Vadállatokat írtam.

Annyit írtam, hogy másképp látom mint a hármas, aki szerint a szülők igénye az együtt alvás. Mondtam ezt úgy, hogy mi nem aludtunk együtt, szóval az utána lévő bunkó kommenten húztam fel magam szerintem teljesen jogosan.

Egy kisbabában még azok az ösztönök vannak meg amik az őskorban is voltak. Tehát ha egyedül van sír, ha éhes sír, stb. Így marad életben, hogy jelzi az igényeit. Nem tudatosan persze, és ez anno a túlélést szolgálta. A modern korban kamera meg légzésfigyelő meg társai miatt nincs szükség feltétlen az együtt alvásra, csak mivel ő még ezt nem tudja, ezért igényli a testközelséget, együtt alvás formájában. Ezért mondtam, hogy nem értek egyet a hármassal. Annyival még kiegészíteném, hogy van igény a szülők részéről is persze, de senki se mondhatja, hogy a babákat elég letenni valahol és elvannak, nem?

Kinél mikor múlik el ez az igény, van akinél alapból nem is nagyon van meg. A kérdező 4 hónapos gyerekénél nincs meg erre az igény már a baba részéről.

Erre érkezett jópár gúnyos komment tőletek, kinevetve, vadakról beszélve, stb. Én meg lebutáztalak téged, vagy a másikat, tök mindegy.

Befejezhetnénk végre? Unalmas nagyon, és lenne jobb dolgom.

2021. jún. 20. 11:23
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat :) a vitátokat nem éppen érzem ide valónak, segítségnek meg aztán pláne 🤷‍♀️ én értem a hasonlotat, és igazat is adok, nem értem miért kell kiforgatni valaki szavait, aki egyébként igazat írt...nálunk is engem fog megviselt szerintem leginkább a dolog 😅 túl hamar telik az idő 🥺
2021. jún. 20. 11:40
 15/16 anonim ***** válasza:
40%

15, és hol laksz, a Buckingham-palotában, hogy a szomszéd szobából nem hallod a sírást?

Egy gyerek sem kéri, hogy a szülővel alhasson. A szülő kényelme ez.

2021. jún. 20. 12:43
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Meglepnek a válaszok. Személy szerint úgy vártam, mint a karácsonyt... És szerencsére egyiknek se volt gondja vele, az első 4 hónapos koráig aludt az öbölben, a kicsi fél éves koráig. Mindketten az éjszakai szoptatás befejeztével mentek saját szobába
2021. jún. 23. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!