Cicivel altatas, ki, mikor es hogyan szoktatta le a gyereket?
2 éves korában vettem el tőle a cicit. Akkor már csak reggel és este szopott. Nagyon elkezdett harapni, és ez 20 foggal nem volt vicces.
Addig nem volt baj, hogy cicivel alszik el.
De nagy hülyeséget írtam, bocs... 2 évesen már nem cicivel aludt el, csak alvás előtt szopott. Nem ugyan az... Bocsi.
Magától hagyta el. Igazából ha nem aludt el cicin, elaltattam utána. Ígyis-úgyis mellettem alszik, simogattam a hátát, míg elaludt. Meg altatódalt énekeltem.
Érdemes 1-2 altatódalt állandóan énekelgetni neki, hogy megszokja.
"kezdetektol fogva cicivel altatom"
Hát épp ez a baj. A cici nem altatásra van. Barátnőm is itt szúrta el, ahelyett hogy megtanította volna "magától" elaludni a babát, mondjuk simogatással, énekléssel stb, inkább bbetömte a gyerek szájába a mellét aztán jólvan. Baromira megkínlódta az átszoktatást. Reméljük neked jobban fog menni, de én már most el kezdeném leszoktatni róla. Mikor altatásra kerül a sor, nem teszed a melledre. El fog anélkül is aludni.
2 évesen hagytuk abba a szopizást. (Ha a WHO ezt ajánlja, rajtam ne múljon😊)
De akkor is már csak alváshoz kellett neki. Eleinte hiányolta, de pár nap alatt megértette, hogy nincs cici.
Akkor kell más módszer, ha neked vagy a gyerekednek már kényelmetlen.
Úgy, ahogy a hatos mondja, eleve rá se kellett volna erre szoktatni, a mell etetésre van, nem altatáshoz.
Ezentúl ne a melleddel altasd el, válassz más módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!