Van valami trükk, amivel az apja is elaltathatná? Akiknél apa is tud altatni, ti hogy értétek el?
A vírus miatt a férjem gyakorlatilag a lányunk születése óta itthonról dolgozik, így egész nap velünk van. Sokat is segít nekem, ezzel nincs is semmi baj.
A baj azzal van, hogy nem tudja elaltatni, de sokszor megnyugtatni sem. Főleg este, de még napközben is van, hogy egyszerűen bármi van, a gyerek csak keservesen sír, megszakad az ember szíve tőle, de semmi nem hat. Énekli neki ugyanazokat a dalokat, mint én, ringatja, bolondozik neki, megpróbálja kizökkenteni, semmi. Átadja nekem, és bumm, mágia megtörtént, hüppög még egyet-kettőt és ennyi volt a sírás. És nem is arról van szó, hogy csak a cici, mert még kb el se jutok addig, hogy odaadjam neki vagy valami, egyszerűen csak az, hogy az én kezembe kerül, már megnyugtatja. Belém bújik, ujját a szájába veszi és kész, eddig tartott a nagy drámázás. Ugyanez az altatással, nem kell cici az elalváshoz, neki én kellek és pont. Nagyonnagyon kevésszer sikerült eddig bárkinek is elaltatnia, pedig mondom, a férjem születése óta vele van egész nap, anyósom is kétnaponta jött eleinte (most már kicsit ritkábban, de még így is hetente találkozunk), és egy kezemen meg tudom számolni, hogy bármelyiküknek is hányszor sikerült elaltatnia a több, mint 8 hónap alatt.
Ha csak most lenne ez, akkor azt mondanám, hogy biztos csak szepa (amúgy nem látom jelét), de ez a születése óta így van. Pedig nem vagyok az a fajta, aki egy nyikkanásra egyből kikapja a babát más kezéből, de miután már álmos, dörzsöli a szemét, kókad a feje, de egy órán keresztül csak sírni tud, azért megsajnálom, igen, és akkor átveszem és bumm, öt percen belül már alszik is. Cici nélkül. Ez amúgy tök jó, mert így az altatás gyors és egyszerű, de másfelől meg ha pl álmából felébred, nincs az az isten, hogy a férjem tudja megnyugtatni, így az még hagyján, hogy napközben nem tudok sehová se elmenni nélküle, de este ha felriad, nem tud senki segíteni, vagy pl ha csak fürödni szeretnék egy órát, akkor is lutri, hogy meg kell-e szakítanom menet közben, vagy átalussza az egészet a pici. Már többször volt rá példa, hogy a fürdőszoba ajtóban állt a férjem, kezében a lányunkkal, hátha a látványom segít, de pontosan ugyanúgy csak ordított teli torokból, amíg én gyorsan kiugrottam a kádból és törölköztem.
Szóval, érdeklődnék, hogy egy ennyire anya-centrikus babánál, akinek amúgy rengeteg kapcsolata van az apjával, nem idegen számára egyáltalán, amikor ébren van, nagyon szuperül elvannak együtt, mégis hogyan lehetne elérni, hogy ne csak velem tudjon elaludni? Lehet-e egyáltalán? Az apjának is rosszul esik, hogy ennyire nem érnek semmit az erőfeszítései, ennyi erővel kb a kiságyban is hagyhatná sírni (nyilván nem hagyjuk, annál azért talán jobb ez is), de nekem is fárasztó, hogy ennyire tőlem függ a gyerek alvása.
8 hónapos múlt.
Egyébként próbálkozni kell. Igen, sírni fog egy ideig és eleinte, de ez van, majd abbahagyja. Az apja is meg tudja nyugtatni.
De most képzeld el, te valamiért kórházba kerülsz pár napra (influenza, lábtörés, bármi oka lehet), akkor is az apjának kell elaltatnia.
Szoktassátok hozzá már most. Tudom, rhadt nehéz hallgatni, mikor sír, de bízz a férjedben, hogy fogja tudni kezelni a dolgot, hiszen ismeri a gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!