Van valami trükk amivel egy csecsemő alvási szokásain lehet változtatni? Nappalról éjjelre?
Sziasztok
Apaként egyedül maradtam öt hetes kisfiammal. Hogy lehetne átszoktatni a kiskrapekot az éjszakai alvásra? Nappal csak enni kel fől meg ha tele a pelenka egyszerre 2-3 órát simán alszik, éjjel meg virraszt fél-egy órákat alszik ha felveszem nyugodt a kis ágyban ordít. Ha magam mellé teszem az ágyba se sokkal jobb a helyzet de ha el is alszik rettegek h ráfekszem. Nem tudok aludni, összeesek a fáradságtól.
Soha nem voltam ilyen kimerült már a kávé se hat.
Köszi a válaszokat
Nem fekszel rá, annál sokkal éberebben alszol! Ha ettől félsz, tegyél magatok közé egy szoptatós párnát például. Arra figyelj, hogy a takaród semmiképp se tekeredhessen a fejére. Másik opció, a hasadra fektetve is altathatod. Nem tudjuk mi történt, de ha az anyja már nincs képben, akkor valószínűleg ez a babának is nehéz, plusz törődésre vágyik, biztonságra. Add meg nekik ahogy tudod,például hagyd hogy melletted aludjon. Nálunk mindkét szülő megvan és mégis nehezen alszik a 10 hetes baba, leginkább csak mellettünk igazán mélyen éjszaka.
Ilyen korban még nem lehet őket nagyon nevelgetni. Szépen lassan átáll majd az éjszakára, azt mondják 13 hetes korára kb felfogja. Vezess be egy rituálét, amit mindig alvás előtt elvégeztek, éneklés, gyertya gyújtás stb, hogy tudja, most éjszaka jön. Előbb utóbb összeköti vele ( de ez eltart egy darabig ne add fel). Éjszaka ne beszélj hozzá, ne legyen erős lámpa, pelenkázni is csak akkor szabad éjfél és hat között, ha bekakilt. napközben viszont égjen a lámpa és ne suttogj stb akkor sem ha alszik. Ezzel tudod még megkülönböztetni neki az éjszakát. Erőszakkal ébren tartani napközben stb nincs értelme nem is lehet. Szépen lassan meg fogja szokni.
Nagyon sajnálom ami történt.
A baba hamarosan át fog szokni, tudom, nehéz de türelem. Amit a többiek is tanacsoltak, csak azt tudnám ismételni.
A babáknak a híg széklet teljesen normális, hisz csak folyadékot kap. Majd hozzátáplálás során fog sűrűsödni, addig ilyen lesz neki. Ha aggaszt esetleg orvost kérdezd meg ha mentek oltasra legközelebb.
Barmilyen kérdésed van nyugodtan írj!
Őszinte részvétem.
Teljesen normális, hogy ilyen a széklete. Ne félj a derekán megszorítani a pelust. Persze nem kell elszorítani, de amíg be tudod dugni az ujjad, addig oké. A combjánál pedig igazitsd meg a gumit. Fontos, hogy emiatt ne siettesd a hozzátápláplálást, mert komoly problémákat okozhat.
Ha valami kérdésed van, írj nyugodtan. Bármikor.
Őszinte részvétem, és kitartás!
Van segítséged? Szüleid, anyósodék?
A libero nekünk bevált, bár volt, hogy a mi babánk is a háta közepéig volt kakis. Hozzátáplálással elmúlik.
Milyen tápszert kap? Mi 6 hó után a Molumil 1-ről a Humana Baby- fittre váltottunk. Már ettől változott a széklet állaga, és ezz születéstől lehet adni. Sűrűbb, mint a Milumil, és banános.
Jól csinálod, ne aggódj!
Csak szeresd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!