Segítsete kérlek, mert már teljesen kétségbe vagyok esve...mit tegyek?
Kislanyom 16 hónapos. Azért irok honapot mert szerintem nagyon fontos h még másfél éves sincs. Szóval 16 hónapos és kb 3 hete nagyon durva gondok vannak a nappali alvással. 1 éves kora után gondoltam beállt vegre a rendszer de valami megint nem stimmel. Nagyon korán már 9 hónapos korában át állt 1 alvásra es most teljesen ugy tűnik mintha azt az egyet is el akarná hagyni,bar nyilván tudom h meg túl korai és szuksege van rá. Leirom a napunkat és kerlek probaljatok meg segíteni. Még annyi h mar 10 es fel hónapos kora óta jar szóval szerintem bőven megvan a napi testmozgas is,mivel napi 2x 1,5 órára megyünk ki a friss levegőre ha esik,ha fúj...mi mindig megyünk...szóval a napunk: reggel 7-8 között ébred ( általában 7:45)
Itt reggelire tápszer van,aztán 10 előtt van tízórai es 10:30 megyünk ki délig. Délben bejövünk es ebéd. Eddig fél 1kor kezdtem altatni de ez ahogy írtam is mostanában nagyon nem megy...alszik kb másfél órát szóval olyan 14:00-14:15-ig ,15:15 uzsi, aztán megint ki megyünk 5ig. 6kor vacsora 19:45 fürdés, 8korul meg egy üveg tápszer es kb 20:45-re alszik el...
Délután a nagy ágyon altatom...nekem úgy tűnik fáradt hisz ragad le a szeme de énekel, ficánkol mindent csinal csak nem alszik es ezzel total felturbozza magát...nem szeretném nagyon odébb tolni az alvást (mar ebben a korban) mert akkor mi lesz később...teljesen kétségbe vagyok esve :( tudna valami valami jó tanácsot adni vagy bármi?
Bocsánat h hosszú voltam
Nálunk az vált be, hogy ébresztem. Reggel 7kor és délután is csak másfél órát hagyom aludni. Előtte kín szenvedés volt altatni.
Ő is hamar járt és állt át 1 alvásra.
Nem lehet, h.mire odajuttok, h.altatás már túl van fáradva?
Picit korábban ebédelni.
Van rutinotok? Pl.együtt behúzni a függönyt/lehúzni a redőnyt, odaadni neki a kis takaróját, alvókâját, mesekönyvnézés, ezekkel hangolod az alvásra.
Én is arra gondoltam hogy túlfárad. Sok inger éri ebben a korban amit már felfog, emiatt túlpörög.
Nálunk is ez ment ennyi idősen, énekelt, tapsolt,emelette a lábait, mindent csinált csak nem aludt, pedig hulla fáradt volt.
Nekem az volt erre a megoldás hogy finoman "lefogtam". Ettől megszűnt ez a kényszeres mozgolódása, gyorsabban lenyugodott.
Ekkora gyereknek kell még az alvás,nem szabadna kihagyni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!