Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan hagyhatnám így magára...

Hogyan hagyhatnám így magára éjszaka a másfél éves fiam? Mikor fogja az éjszakát átaludni?

Figyelt kérdés

Kezdetben mikor kiságyban aludt éjszaka, a sok ébredés miatt én is a gyerekszobába kényszerültem, mert a sok átjárkálás miatt nappal fáradt voltam, illetve ahogy felsírt az apja is felébredt.

Már másfél éves, a kiságyat lecseréltük, és még mindig ott kell aludnom, mert éjszaka többször felébred és keres. Én egyszerűen nem bírom,hogy éjszaka ingázom. Így csak felül, észleli,hogy ott vagyok és vissza is alszik.

Valakinek esetleg lenne valami tanácsa?

2021. febr. 4. 07:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Őszintén, én nagyon sajnálok mindenkit akinek sokáig ébred a gyereke, de biztosan nem aludnék évekig a férjem nélkül.
2021. febr. 4. 10:37
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Én 8kor lerakom a gyereket, 22-23-ig a férjemé vagyok. Aztán,hogy ki mellett alszok oly mindegy. Úgyse vagyok magamnál.
2021. febr. 4. 10:43
 13/19 anonim ***** válasza:
59%
11, őszintén örülök, hogy a gyermeked alszik éjjel. Nem tudod milyen ejszaka ingázni, főleg ha már dolgozol. Nem egy két alkalom. Nálunk kizárólag az orrmandula műtét szüntette meg a pokoli éjszakákat, majdnem 3 évig küzdöttünk. Azóta a férjemmel alszok, de addig nem. Sőt én ott aludtam el, ha nem voltam hulla fáradt de akkor is át kellett menni.. Aztán 1-2 órát forgolodott, vagy többször felébredt. Hamar eljutottam arra a pontra, hogy bocs férjem de ma éjszaka nem lesz erőm átsétálni, inkább eleve ott alszok el. Ne itélkezzünk már
2021. febr. 4. 11:01
 14/19 anonim ***** válasza:
58%
13: már 12 éves, remélem is hogy alszik. :D Viszont nálunk is volt időszak, amikor 5-7 alkalommal kelt éjszaka, én is dolgoztam mellette. Baromi nehéz, tudom. Ettől függetlenül a házasságom is fontos. (11)
2021. febr. 4. 11:19
 15/19 anonim ***** válasza:
56%
Másnak is fontos a házassága,ami nem azon múlik,hogy ki mellett ALSZOL!
2021. febr. 4. 11:29
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
Na ugye, mégiscsak keltél anno. 12 éves jó hogy alszik, 3 évesen vegre az enyém is aludt. Szuper, hogy powermom vagy és nem voltál kimerülve. Nekem romlott a nappali teljesítményem, nem csinaltam elméleti kérdést, hogy jaj a tankönyvek nem engedik hogy mellette aludjak, most mi lesz. Úgy csinaltam, ahogy nekünk jó, ez egy epizód volt csak, igaz eltartott egy darabig de a férjem is, én is és a kapcsolatunk is kibírta. Nem csak attól férj a férj, hogy mellette alszunk, és ehhez görcsösen ragaszkodunk akkor is ha baromi nehéz - ahogy fogalmazol. Az én férjemnek pl az volt fontos, hogy kipihent legyek abban a helyzetben.
2021. febr. 4. 11:30
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is nagy státuszszimbólum volt ez az együttalvás, nekem meg folyton bűntudatom volt, hogy rosszul csinálom. Akkoriban aludtam vagy 2x1-2 órát egy nap, ott volt egy ovisom is és már 8 órában dolgoztam. A férjem meg csak magyarázott, hogy xy gyereke már bezzeg alszik, úgyhogy biztos csak nevelés kérdése, de kelni nem volt hajlandó, mert az ő munkája fontosabb (pedig még ugyanannyit is kerestem). És még ő nem volt kipihenve, merthogy néha zavartuk. Szép időszak volt, sok "sikerrel", még hamut is mamunak mondtam, meg folyton szédültem. 5 év múlva elváltunk, mert megcsalt, pedig akkor már rég mindenki szépen aludt, mi együtt, és volt sok szex is és azt hittem, minden végre gördülékenyen megy. Azóta más gyerekét neveli, más meg az övéit.
2021. febr. 4. 12:02
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát. Nálunk ebből nincs probléma, hétvégén, illetve ha szabin van a férjem, akkor ő alszik vele.

Senkit nem pontoztam le.

2021. febr. 4. 12:06
 19/19 anonim ***** válasza:
52%

Esetleg ha az ágy a falhoz tolható, akkor a gyerek aludjon veletek 1 ágyban. Tudom nem a legjobb megoldás, de valamennyi időre talán jó lesz.

A gyerek a fal mellett, ti pedig a férjeddel ugyanúgy ahogy voltatok. Hátha

2021. febr. 4. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!