Nem alszik éjszaka! Mi lehet a baj?
14 hónapos fiam, nagyon ügyes alvó volt általában, nem mindig 😂.
Viszont most az elmúlt kettő hét kegyetlen.
Reggel 9 előtt szokott kelni általában, majd olyan 13 órától alszik 15 óráig.
Este eddig mindig aludt 21 órára,
Ám most valami felkelti nem tudom, hogy mi.
Mindent próbáltunk már, nem kapott annyit enni, vagy kapott meg pluszba, volt egy kis zaj vagy nem, volt kis fény vagy nem, velünk alszik egy szobában, néha köztünk, de semmi nem vált be akkor is egy bizonyos idő után megébred és képes fent lenni hajnal 4ig
Kezdünk elfáradni.
Tudom, hogy mindig lehet valami: növekedési ugrás, fogzás, szeparációs szorongás.
Ennél már csak az az izgalmasabb, hogy anyukám Coronas, egyenlőre mi tünetmentesek vagyunk, de együtt élünk.
Valakinek valami tanács esetleg, megköszönném?
Nekünk pont ebben a korban az történt, hogy elkezdett járni és többet mozgott és ezzel együtt teljesen elromlott az alvása. Mi pont többet adtunk neki vacsira is plusz alváshoz junior italt és másnaptól átaludta az éjszakát. Szopizott is, de vsz nem volt eleg tejem már akkor.
Elaltatni nehez, ott a délutani alvást érdemes korábbra tenni és/vagy rövidíteni, illetve pl a mienk alkatilag nehezen tud kikapcsolni, lazítani, neki segít ha hosszú az esti procedúra, sok fürdésidő aztán kis tejitalozás és sok mese.
Köszönöm, jó hallani, hogy nem vagyunk egyedül, bár attól meg nem alszik 😂
Este mi is sokáig fürdünk, hangos könyvet hallgatunk, és persze folyamatosan játszik és megy, szalad, pakol (amivel néha megőrjít🥰)
11 hónapos kora óta stabilan jár/szalad.(néha úgy érzem az óriási mozgás igényét, hogy nem normális dolog)
Este is ha megébred, egyből játszani szeretne. Nincs semmi sírás, csak az egész napos nyűgösség, valószínű jön a 9-10 fog egyszerre, de sajnos nem tudom megnézni, viszont érzem az ujjammal ha bekenem neki.
Nagyon remélem, hogy ez az állapot nem tart hónapokig.
Mert akkor kinyúlunk.
Nálunk is volt ilyen. Az egyikünk lefeküdt a kiságy mellé egy matracra és ott feküdt. Nem szólt hozzá, nem szórakoztatta, csak feküdt ott. Így nem volt egyedül, de megtanulta, hogy éjszaka nincs játék. Egy idő után elaludt.
Felváltva vállaltuk az éjszakai szolgálatot, hogy a másik aludhasson
Mi is próbáltuk, hogy nem vesszük ki, sajnos olyan két óra sírás után fel is adjuk.
Hisz nincs semmi értelem, többször próbáltuk.
Egyszerűen nem alszik el.
Nem tudom honnan van ennyi ereje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!