Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 8 hónaposan még 3x alszik...

8 hónaposan még 3x alszik napközben és nagyon rosszul alszik éjszaka, ez kóros?

Figyelt kérdés
A babám sosem aludta még át az éjszakát, 2- 3 óránként kel és addig ordít, ameddig nem kap cicit. Meleg a lakás és nyáron még rosszabbul alszik, 2 óránként kel és az éjszaka közepén 2-3 órát ébren forgolódik rugdos. Kiságyban ordítana végig, így magam mellé rakom, én sem alszom semennyit. Nincs légkondi, de úgyse merném éjszaka működtetni. Nyitott ablak és csak pelusban alvás, lepedővel takarózás nem segít. Nappal gondolom be akarja pótolni, 3x1-1,5 órát alszik. Ez kóros? Hogy javíthatnék rajta? Úgy làtom, hasonló korúak max 2x alszanak napközben.

2020. júl. 30. 17:26
 1/6 Derjaderja ***** válasza:
100%
Nem kóros, de megpróbálhatod 2 alvásra szoktatni. Talán az éjszaka is jobb lesz.
2020. júl. 30. 17:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem kóros, de én is azt mondom, hogy próbáld meg lassan két alvásra szoktatni, hátha az segít valamennyit.

Átérzem, mert az én lányom is borzasztó rossz alvó volt. Én 10 hónaposan vettem magam mellé, mert a kiságyban 6-10 alkalommal ébredt és 20-40 perc alatt tudtam visszaaltatni. Ezután hamar javult a helyzet. Már csak 2-3 - szor kel (13 hós)

Remélem nálatok is jobb lesz hamar!

2020. júl. 30. 20:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 2., örülök, hogy javult a helyzet nálatok. Remélem, nekünk is jobb lesz. Eddig legalább mellettem aludt.
2020. júl. 30. 22:54
 4/6 Derjaderja ***** válasza:

Szerintem nyugodtan működtesd a légkondit, de nem biztos h attól van.

Ismert jelenség ebben a korban, hogy a babák éjjel órákra felébrednek. Van egy elmélet, hogy ez az alap ritmusunk (sötér barlangba zárt embereknél ugyanilyen két fázisú alvás alakult ki egy kísérletben).

Az én lányom játszani is felkelt, full ébren.

Viszont nàlunk nem a 2 hanem az 1 alvás hozott vmi javulást kb 11 hónaposan.

Mindenesetre meg lehetett nála figyelni, hogy mi az az időpont vagy alvástartam, ami után ha keltjük du már baj lesz éjjel.

Figyeld meg Te is. Óvatosnak kell lenni, ne keltsd túl korán, mert akkor este hamarabb kidől és még inkább fog ébredni.

2020. júl. 30. 23:06
 5/6 Derjaderja ***** válasza:

Még nekünk segít ha jól bekajál este illetve ebben a melegben ahogy picit megébred már meg szoktam itatni vízzel (de az enyém már nagyobb).

Illetve a fizikai fárasztás is sokat segít.

2020. júl. 30. 23:07
 6/6 anonim ***** válasza:

8 hónaposan van egy alvásborulás. Attól is lehet. Ez átmeneti, majd javul. Ha nem ez, akkor próbáld a 2 alvást, bár az is hosszabb idő, mire átáll.

[link]

2020. júl. 31. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!