Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 1 éves korú gyerek altatása...

1 éves korú gyerek altatása este? Mennyi idő mire elalszik?

Figyelt kérdés
Mi a taktikátok?
2020. dec. 6. 20:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%
8 hónapos korától egyedül alszik el a kiságyában. Letesszük, megkapja a tápszert cumisüvegben, jóéjt puszi, leoltjuk a villanyt, kimegyünk a szobából, megissza a tápszert, kidobja a cumisüveget és elalszik.
2020. dec. 6. 20:11
 2/13 anonim ***** válasza:
58%
Mi megrendeltük ezt a Disney hangoskönyv gyűjteményt. Havonta jön 2 mese. Tapszer. Betesszuk az ágyba, elindítjuk a mesét. Mire vége, általában már alszik. Van amikor kell a 2 mese, de egyébként semmi extrat nem szoktunk csinálni, csak megvárjuk, hogy elaludjon.
2020. dec. 6. 20:55
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Ha elég fáradt, akkor belealszik a tápszerbe, ha nem, akkor sétálgatni kell vele. 10-15p szerencsére. De olyan is van, hogy feszíti ki magát, akkor pedig kijöhet játszani, 1 óra múlva viszem vissza. Akkor is 10-15p sétálgatás és kidől.
2020. dec. 6. 20:58
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
12 hónapos. Akkor kezdem el az esti ceremóniát, amikor látom rajta, hogy álmosodik. Fürdés, tápszer, mesélek/énekelek és elalszik. Cumival, ölben. Mostanában kezdte igényelni, hogy a kiságyban akar elaludni, jó lenne, ha rendszeressé válna mert már elég súlyos a kisasszony. Az ágyunkba nem visszük, mindig is a sajátjában aludt. Max 20 percig ringattam még eddig.
2020. dec. 6. 23:13
 5/13 anonim ***** válasza:
35%

Az ilyen kérdéseknél miért van mindenki lepontozva akinek nem kell órákat balettozni és indián ritualekat bemutatni ahhoz hogy elaludjon a gyereke? 🤔 csak kíváncsiságból kérdem.

Ha igazi horror sztorit írok ide, akkor felpontoztok, ha azt, hogy elalszik magától akkor le? Nem lenne rossz tudni, mert olyat kamuzok akkor, amit szerettek 😂

2020. dec. 6. 23:27
 6/13 anonim ***** válasza:
27%

5, 3 dolgot tudok elképzelni ami miatt lepontoznak:

1: irigység 😶

2: “hogy lehetünk ilyen felelőtlenek, hogy magukra hagyjuk a gyerekeket főleg egy cumisüveggel és főleg amiben tápszer van😱”, az mindegy, hogy amúgy békésen elszenderednek és abszolút nincs igényük a tutujgatásra, a cumisüveg meg maximum extrém esetben veszélyforrás egy 1 éves gyereknek

3: a mártírok akik imádják feláldozni magukat az altatás oltárán (is) cicivel, bujcival stb és akiknek szentségtörés ha anya kimarad ebből a buliból 🤱

2020. dec. 7. 00:01
 7/13 A kérdező kommentje:

Senkit nem pontoztam le.

Amúgy 8 hónapost egyedül hagyni cumisüveggel hogy jóéjt csá, nem csak felelőtlenség hanem durva hogy meg sem eteti valaki a párhónapos babáját, vagy legalább mellette lenne..

2020. dec. 7. 00:56
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem is azért lett lepontozva, olyan lekezelonek tűnik hogy bedobjak az ágyba a kajával aztán csá. De mindenkinek más módszer válik be.

Mi se csinálunk semmi különöset. Este 8kor fürdés, ekkor már fáradt, aztan vacsorát kap (tejpep általában). Aztan még anyatejet kap, amitől felalomba kerül, aztán megy a kiságyba megsimogatom, kap egy joejt puszit meg a cumit es kimegyek. De a szoptatás nélkül is elalszik, mert szoktak rá nagyszulok vigyázni, akkor vacsi után rögtön megy a kiságyba és alszik is. Szerintem nálunk az a lényeg hogy fáradt már 8kor. Néha volt hogy 6 körül kelt du-i alvasbol a 4-5 helyett, akkor nem akart elaludni este.

2020. dec. 7. 08:37
 9/13 anonim ***** válasza:
29%

Meséld már el nekem, hogy milyen bajt okozhat egy kislyukú cumisüveg? Csak mert még félre sem nyelt soha egyetlen egyszer sem ennél nagyobb veszél meg nem tudom mi lehetne...

Egyáltalán nem hanyagság, nem becsesszük a gyereket azt’ ott hagyjuk az ágyban egy üveggel, hanem szépen letesszük, előtte nekünk is van rituálénk, mellesleg a férjem hetekig ott volt mellette elalvásig ameddig ezt így megtanulta. Tényleg ekkora tragédia, ha este nem én etetem amikor napközben megetetem vagy hatszor? Már nem újszülött és melleseg ameddig szopival aludt el addig óránként ébredt éjszaka és kért még, vagyis nem működött az a módszer. Ti csinálhatjátok ahogy akarjátok de a mi gyerekünknek (meg sok másiknak sem) nincs igénye a tutujgatásra, nincs igénye ránk elalváshoz. Miután letesszük 12 órát alszik, ma már 2 éves egyébként, azóta is egyedül alszik el és 8 hónapos kora óta nem kelt fel éjjel.

Hülye is lenne a gyerek elaludni egyedül ha anyu / apu úgyis cipeli, ringatja, tutujgatja, megeteti, csak akkor anyu ne rinyáljon, hogy kínszenvedés az altatás... Nyilván van olyan gyerek akinél csak ez utóbbi működik és sírni én sem hagytam volna soha, de rengeteg olyan gyerek van akit egy könnycsepp nélkül meg lehetne tanítani, csak akkor jönnek a többiek ezzel a hanyag disznó vagy szöveggel. Ok, nekem mindegy, szenvedjen csak mindenki ahogy akar.

2020. dec. 7. 09:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Tàpszer utàn vagy sèta közben a mellkasomon alszik el, vagy mindenfèle tornamutatvàny utàn a hàtàt simogatva, dùdolva. 10-60 perc között.
2020. dec. 7. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!