Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Szerintetek a férjnek is...

Szerintetek a férjnek is feladata az altatás?

Figyelt kérdés

Szerintetek a férfi vagy a nő dolga?

Otthonról dolgozok, mégis rengetegszer kell felkelnem a kicsihez, délelőtti altatást és esti altatást is nekem kell, szerintetek ez a férfi dolga? Imádom a kislányom, szeretek vele lenni, de Sajnos nem tudok így eléggé a munkámra figyelni és szinte soha sincs egy óra “én idő”.

2020. ápr. 14. 08:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a szoptatást leszámítva nincs női vagy férfi munka a gyerekekkel kapcsolatosan. Együtt vállaltuk, együtt látjuk el őket.

Egyébként a kicsit jellemzően a férjem altatja, a nagyot meg én.

2020. ápr. 14. 08:31
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Volt, hogy éjszakai műszakban dolgozott a férjem, reggel hazajott nem aludt és a következő este ő akart a kicsivel lenni. Hasfájós baba volt, nem volt egyszerű egyedül.
2020. ápr. 14. 08:32
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem olyan feladat, ami kizárólag a férfi vagy a nő dolga lenne. Mindkettőtök gyereke, igy úgy lenne a helyes, ha megosztanátok egymás között a feladatokat, nem csak besegit a férfi a nőnek.

Ha otthonról dolgozol, alakits ki egy fix időt, pl. 7től 4ig "munkában vagy", lássa el a feleséged a kicsit, hogy tudj a munkára koncentrálni, utána viszont vedd ki a részed az otthoni teendőkből.

Gondolom a feleségednek sincs napi egy óra "énideje", szóval ezt a részét nem értem. Majd ha nagyobb lesz a gyerkőc, lesz megint több időd magadra.

2020. ápr. 14. 08:33
 4/19 anonim ***** válasza:
74%

Meg kell osztani a feladatokat.

Ha van délelőtti altatás is, úgy sejtem, még egy éves sincs a kicsi.

Otthonról dolgozni ugyanúgy igénybe vétel, mintha eljárnál dolgozni.

Szerintem próbáljátok úgy, hogy a férjed hétvégén ill. szabadnapján keljen a kicsihez.

Ha így mindkettőtöknek túl fárasztó, akkor be kell látni, hogy nem tudtok mindketten dolgozni egy ekkora baba mellett.

Megj.: én korábban sem értettem, hogy tudnak egyesek távmunkában dolgozni, meg egyetemet végezni baba mellett. Szerintem ehhez extra jól alvó baba kell, plusz háztartást alig vezet a feleség, plusz rendkívül kevés alvással is tud dolgozni/tanulni, plusz elég keveset foglalkozik a babával.

2020. ápr. 14. 08:36
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!! Megpróbáljuk megosztani, a pici 2 éves elmúlt 6-szor ébred esténként. Próbálkozunk szinte mindenhogy. A feleségem nem dolgozik, szeretek segíteni, a kérdésemből lehet nem ez jött le. Csak kreatív munkát végzek, amihez kell az agykapacitás. Viszont így meg tudom teremteni, hogy a feleségemnek ne kelljen dolgoznia. A délelőtti altatás utáni idő neki mindig én idő.

Tulajdonképpen akkor változnia kell a felfogásomnak :)

2020. ápr. 14. 08:40
 6/19 anonim ***** válasza:
42%
Nem lett volna érdemesebb úgy kérdezni, hogy az apának a dolga is...? Merthogy te nem a férj vagy ebben a felállásban, hanem az apa, tiéd is az agyerek, te is ugyanakkora értékkel és kötelességlistával rendelkező szülő vagy, mint az anyja. :P
2020. ápr. 14. 08:41
 7/19 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom nem mind a hatszor Te kelsz, vagy nem minden nap. Hatszor kelni egy éjszaka elképesztő kimerítő, ezt nem várhatod a feleségedtől, hogy egyedül csinálja. Mi még a kettőt is sokszor megosztjuk..
2020. ápr. 14. 08:44
 8/19 anonim ***** válasza:
84%

Én erre csak mindig azt kérdezem: együtt vállaltátok vagy sem?

Azért mert a nő otthon van, ugyanúgy dolgozik, csak más a “munkaköre”.

Nálunk csak szoptatni nem szoptatott a férjem, de ha tudna azt is megosztottuk volna. Eszébe se jutott ne segítsen altatni.

De ismerek olyan apukát aki hozzá se ér gyerekhez, az a nő dolga. Aztán egyszer anyát elvitte mentő, két hétig kórház, apuka akkor tanulta meg, hogy nem egyszerű bulizás a gyerek ellátás.

2020. ápr. 14. 08:44
 9/19 anonim ***** válasza:
78%

Lehet hogy népszerűtlen leszek ezzel a válasszal, de azért leírom.

Ez az egész "énidő" fogalom szerintem egy borzasztó rossz gondolat. Görcsösen arra törekedni, hogy mikor tudsz megszabadulni a gyerektől, családtól, hogy csak magadra koncentrálj.

Igen, valóban jó, ha van magadra időd, de ezt nem úgy kell szerintem elérni, hogy görcsösen ragaszkodsz ahhoz, hogy márpedig neked legyen magadra időd.

Ha jut idő magadra, akkor jó, ha nem, akkor nem. Ezt el kell fogadni, tudtad, h nem lesz könnyű, amikor belevágtatok a gyerekvállalásba.

A gyerek nem egy munka, ami reggel 8tól délután 5ig tart, és amikor te végeztél, akkor vége a feladatoknak.

Írom mindezt férfiként...

2020. ápr. 14. 09:01
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs olyan, hogy női vagy férfi feladat. A gyerekeket ketten vállaltuk, a ház a mienk, együtt élünk, a feladatok is kozosek.
2020. ápr. 14. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!