Rosszul vagyok attól, hogy fél órákat alszik a 8 hónapos babám. Vélemények?
8 hónapos a lányom, születésétől kezdve rossz alvó, nehezen alszik el. Minden egyes altatás szenvedés, már az utolsó pár hét rosszabb mert fogzik.
Nagyon ritka hogy 1 vagy 1,5 órát alszik olyankor nem is tudom hogyan, miért alszik annyit.
A legnagyobb probléma az egészben, hogy én nagyon rosszul viselem már, azt hogy meg szenvedek hogy elaludjon ő pedig 20 perc múlva fent van négykézláb és sokszor képtelenség vissza altatni, félek baja lesz a kevés alvástól. Nekem egy bélbetegségem van, ami eddig (utobbi években) teljesen rendben volt, és attól félek ez a stressz rámegy az egészségemre, kiújul a betegségem. Anyukám szerint nem normális a viselkedésem, nem érti miért vagyok stresszben, ha a gyereknek elég a 20 perc alvás béküljek ki azzal, fogadjam el ő olyan. De én nem tudom elfogadni, és napról napra egyre feszültebb vagyok, ha altatni kell( ringatva alszik el leginkább, vagy tápszeren alszik be) már előre rettegek a gondolattól is. A gyerek se könyiti meg a dolgomat, cumit nem fogad el, fekve nem alszik el egyből hasra fordul, kis ágyban szintén, ha ölbe teszem 1 órán keresztül ringatom úgy semmi sem történik. 9 kiló és a ringatás is fájdalmas már számomra, hát izmaim, nyak izmaim fájnak. Van hogy sírok, ha látom megint semmit sem ér a befektetett energiám, ami elég kevés mostanában, mivel éjszaka is kel enni ha nem időbe kapja a tápszert akkor ki ébred és ringatni kell a végén megint. Szóval fáradt is vagyok a kevés alvás miatt. Férjem szerint pszichológushoz kellene fordulni, mert szülés utáni depresszió tüneteim vannak. Nem tudom mit csináljak... Elment az eszem, vagy normális hogy ennyire aggódok a lányom nem alvása miatt?
#22 valaszoló: ugyan ezt tapasztalom én is, hasra fordul ha nem álmos ha álmos nyugodtan kivárja fekve az ennivalóját. És éppen azon gondolkodom, hogy 4 óránként etessem mert azt veszem észre hogy 4 óránként álmosodik el és másképpen nem tudom most elaltatni. Eddig még ringatva itt-ott most úgy sem
Meg kellene szoknia "kaja" nélkül aludni, de hogyan...
23# Köszönöm, megpróbalom nem túl parázni a dolgot, mert ennél nagyobb bajok is lehetnének.
Mintha saját gondolataim lennének. De nyugi, mindenkinél vannak jobb és rosszabb napok. Én ma nyugisab vagyok, talán kicsit kezdek beletörődni hogy ez a helyzet. Holnap már ki tudja, lehet megőrülök. Minden nap más, valahogy együtt kell élni ezzel, nehéz de majd jobb lesz (remélem)
Én már azon is gondolkodtam, hogy alvás szakértőt fogadjak mert nem tudom ez normális-e. Az óra átállítás sem segített a helyzeten nálunk, teljesen felborult az a kevés napirend ami volt.
És ilyenkor mit csinál a szobában? Játszik vagy sírdogál?
Az enyém most ájult be evés közbe annyira fáradt, a felét nem fogja megenni.
Nekem ma rosszabb napom van... A kanalas ebéd kimaradt, mert háromféle kajcsiból egy sem jött be, végül tápszert kapott, azzal bealudt. De csak 15o ml-t evett meg, és kb 20 percet aludt. Majd talán vacsira fog enni rendesen.Most is dörzsöli a szemét, álmos, de kb 4-ig nem fog elaludni.
Ha berakom a szobába, általában eljátszik, elvan.
Időnként muszáj leraknom és kicsit külön lennem. Most itt játszik mellettem a szobában.
Amúgy ha nem bírok vele, oda szoktam adni neki a telefonomat és bekapcsolom rajta a fényképezőt. Imádja nézni magát, és cuki szelfiket tud csinálni :D
A mi tízóraink is szinte elmaradt, csak bele nyalt egyet, megrázta magát és nem kért többet.
Nálatok ki van váltva valamelyik étkezés? Nálunk még semmi, szinte kostólgatni is alig akar. És 20 perc alvás után nem lehet vissza altatni? Az én lányom most alszik kb 1 órája, de úgy hogy a férjem 1X már vissza altatta. Jó lenne ha tudnának beszélni, elmondani mit szeretnének.
A tiéd mennyit alszik egy nap kb? Nálunk most rosszabb a helyzet, kevesebbet alszik mint amit írtam. Tudsz tőle házi munkát végezni, főzni? Én alig... Ha ébren van azért nem, ha alszik azért nem. Egy ördögi kör.
Nálunk az étkezések nagyon ossze-vissza mennek, bevallom. Teljesen még egyiket sem sikerült kiváltani. Ha olyan kaját kap, amit szeret, akkor kb egy üveggel megeszik, az egy nagyon jó kör. (Igen, üveges kajcsit kap, és ezzel elárultam, hogy nem főzök, csak kb hetente 1-2x, amikor jó napunk van, de ez mostanában egyre kevesebb). Van, hogy 2x eszik kanalasat, van, hogy 3x, ha a második csak fél adag volt. Ma 3x evett. Ma egész délután nem aludt, nemsokára fürdés, remélem, legalább este beájul.
Ma anyós váratlanul beállított, meglátta, hogy totál kivagyok, azt mondta, holnap átjön, elviszi sétálni. Őszintén örülök neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!