Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Rosszul vagyok attól, hogy...

Rosszul vagyok attól, hogy fél órákat alszik a 8 hónapos babám. Vélemények?

Figyelt kérdés

8 hónapos a lányom, születésétől kezdve rossz alvó, nehezen alszik el. Minden egyes altatás szenvedés, már az utolsó pár hét rosszabb mert fogzik.

Nagyon ritka hogy 1 vagy 1,5 órát alszik olyankor nem is tudom hogyan, miért alszik annyit.

A legnagyobb probléma az egészben, hogy én nagyon rosszul viselem már, azt hogy meg szenvedek hogy elaludjon ő pedig 20 perc múlva fent van négykézláb és sokszor képtelenség vissza altatni, félek baja lesz a kevés alvástól. Nekem egy bélbetegségem van, ami eddig (utobbi években) teljesen rendben volt, és attól félek ez a stressz rámegy az egészségemre, kiújul a betegségem. Anyukám szerint nem normális a viselkedésem, nem érti miért vagyok stresszben, ha a gyereknek elég a 20 perc alvás béküljek ki azzal, fogadjam el ő olyan. De én nem tudom elfogadni, és napról napra egyre feszültebb vagyok, ha altatni kell( ringatva alszik el leginkább, vagy tápszeren alszik be) már előre rettegek a gondolattól is. A gyerek se könyiti meg a dolgomat, cumit nem fogad el, fekve nem alszik el egyből hasra fordul, kis ágyban szintén, ha ölbe teszem 1 órán keresztül ringatom úgy semmi sem történik. 9 kiló és a ringatás is fájdalmas már számomra, hát izmaim, nyak izmaim fájnak. Van hogy sírok, ha látom megint semmit sem ér a befektetett energiám, ami elég kevés mostanában, mivel éjszaka is kel enni ha nem időbe kapja a tápszert akkor ki ébred és ringatni kell a végén megint. Szóval fáradt is vagyok a kevés alvás miatt. Férjem szerint pszichológushoz kellene fordulni, mert szülés utáni depresszió tüneteim vannak. Nem tudom mit csináljak... Elment az eszem, vagy normális hogy ennyire aggódok a lányom nem alvása miatt?

2020. okt. 23. 12:36
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

...előző vagyok, na, mire bepötyögtem a válaszom, addigra plusz infók jöttek:)

Az elmondottak alapján pláne nincs gond. Vannak ilyen gyerekek, ezt el kell fogadni. Fiam végig ilyen volt, ma 5 éves, semmi baja.

Tartom a legfőbb tanácsom: napirend, sok mozgás a friss levegőn, te pedig törekedj egy kis én-időre, mert kezdesz befordulni.

Csak könnyedén! Minden rendben ;)

2020. okt. 23. 16:03
 12/33 anonim ***** válasza:
9 igen. Picit lazuljál le. Ő annyit fog aludni, amennyi neked kell. Vannak babák akiknél nem lehet erőltetni az időpontra alvást. Hagyd hogy kidőljön.
2020. okt. 23. 16:03
 13/33 anonim ***** válasza:
Szoval amennyi neki kell, nem neked. Csak a telefon átírta 😀
2020. okt. 23. 16:17
 14/33 anonim ***** válasza:
Az én babám is "rossz" alvó volt nappal mindig. Hamar átállt 1 alvásra és van olyan, hogy az sincs 1 óra se. Álltalában azért meg szokott lenni 2 körül. Mikor még kétszer aludt akkor kb 20 perc fél órát. 1szer le sem tettem mert gondoltam, úgyis rögtön felkel. Na akkor úgy aludt 1 órát. 🤷
2020. okt. 23. 18:19
 15/33 anonim ***** válasza:

Nincs semmi gond ezzel. Ha egyébként jókedvű, kiegyensúlyozott, akkor egyszerűen ennyi az alvás igénye. Nem kell mindenáron altatni, csak ha tényleg álmos. Van baba, aki ilyenkor már csak egyet alszik.

Az én fiamnak is kicsi az alvás igénye. Reggel 5kor ébred, napközben alszik 1-1,5 órát. Este 8-9-10kor alszik. Sokat vagyunk kint, egész nap futkározik. Ez van, ezt kell szeretni. Szerintem ne idegeld magad emiatt.

2020. okt. 23. 19:06
 16/33 anonim ***** válasza:
Etetés után napközben ne altasd, aludjon rögtön szerintem. Legyen büfiztetés, majd kis játék, mesekönyv stb..ha látszik, h.fárad, ásít akkor kell szerintem altatni, letenni.
2020. okt. 23. 20:12
 17/33 A kérdező kommentje:

Nagyon hálás vagyok mindenkinek aki írt és lelket öntött belém.

Nem tudom eléggé megköszönni hogy írtatok és nem hurrogtatok le.

Van egy napirendünk amit etetésekkel tudom tartani. 8,11,14,17,19:30 ehhez tartom magam,mert nekem is szükségem van egy biztos pontra és ő is kb akkor éhezik meg, gondolom megszokta. Panelban élünk a 4. emeleten ahol sajnos nincsen lift, attól függetlenül minden nap kiviszem minimum 1X, eddig 17 után vittem amikor már biztos nem alszik, mostmár korábban sötétedik ezért délelőtti alvás után szoktam kivinni. Evés után altatom, mert akkor kicsit kába és teli a pocak, de hallgatok rátok és taktikát váltok megpróbálom azt h játszak vele és utána altassam.

2020. okt. 23. 21:36
 18/33 anonim ***** válasza:
Azért is ébredhet fel olyan hamar, mert beindul az emésztése az evés után és az zavarhatja meg az álmát. Ha kicsit játszotok stb.mire alvásra kerül a sor, lehet ezek a folyamatok lejátszódnak.
2020. okt. 24. 11:44
 19/33 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó a hasznos tanácsot, és az esti elalvást hogy csináljam szerintetek? Mert eddig mindig tápszeren aludt el, és úgy lett berakva az ágyba. Volt hogy 1 óra múlva felébredt ringatni kellett hogy vissza aludjon, akkor ott is lehet az volt a baj?

Előre köszönöm!

2020. okt. 24. 16:02
 20/33 anonim ***** válasza:

Lehet. De ezer oka lehet rá. Fogzás, mozgásfejlődés, száraz levegő, fázik, melege van.

Ha nehéz ringatni, esetleg szerezz be egy hintaszéket, hátha úgy könnyebb

2020. okt. 24. 19:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!