Hogyan oldjam meg az altatást, ha az újszülött akkor van ébren amikor a nagyobb gyereket altatnám?
Van egy két éves kisfiam. A jól bevált napi rutinunk része, hogy ebéd után és este vacsi és fürdés után bekeverem a kis tejitalát, bemegyünk a szobájába ahol az ölemben megissza, majd berakom az ágyba és délben rögtön elalszik, este viszont szereti ha bent maradok a szobában amíg el nem alszik, ez kb 15 perc.
Viszont!!! Megszületett a hugi, aki pont ezen idöpontokban van ébren és van, hogy a pocakja is fáj vagy nyafog. Nyilván vinnem kellene magammal mindenhová, de letenni meg nem tudom mert akkor elkezd sírni. :/ Kisfiam meg fél ha sír, mindig távolról nézi félve.
Hogy altassam így? A férjem műszakban dolgozik, szóval az esetek 70%-ban nincs itthon alvásnál.
Köszönöm előre is a tippeket.
Nekem a kendő jutott eszembe, magadra kötöd, de nem tudom zavarná-e a fiad
Nehéz ügy, mert szerintem a nagyobb igényli hogy este csak vele legyél és ezt lehet jó lenne megtartani.
Esetleg a kicsi alvását is meg kell próbálni akkora időzíteni
Adamo hinta? Baba kocsiban megnyugszik esetleg?
Köszönöm a válaszokat!
Az ő véleményüket én sem kértem ki. Nem is szándékoztam. De az gondolom érthető volt, hogy az a problémám, hogy a nagyobbat nem tudom úgy altatni miközben a pici a másik szobában sír.
Sajnos a pihenőszékben nem szeret lenni, kézben meg kendőben szeret. Az jó ötlet, hogy rakjam kendőbe, de úgy a nagy nem fér az ölembe.
Az beválhat ha mondjuk mostantól nem az ölemben eszik a nagyobb hanem mondom neki, hogy bújjon ágyba, ott megissza a kis italát. Akkor rajtam tud lenni a kisebb is. Csak az első pár alkalom lenne azt hiszem furcsa, mert amúgy szereti a tesót a nagyobb, nem hiszem hogy bánná hogy ott van, bár az úgy már nem a mi kis személyes dolgunk lenne.
Kendőben nem csak előre, de oldalra is lehet hordani a babát és lehet, hogy a póz változik, de meg tudod ölelni fél kézzel a másikat is. Nekem ez a póz bevált. Most egy ilyen fura képet találtam egy pasiról, de nah, érted mire gondolok, szerintem: [link]
Leültem a kanapéra, a kicsi a bal oldalamra volt kötve (néha szopizott is így), a nagy a jobb combomon ült és a jobb karomba dőlt, úgy feküdt, hogy a lába a kicsi popsija alatt ment el, és öleltem mindkettőt. Aztán a nagy lefeküdt az ágyába, akkor felkeltem, simogattam a fejét, mígy a pici lógott rajtam tovább.
Nem mondom, sokszor éreztem úgy magam, mint egy felmálházott ló, de a legnehezebb első hónapokban ez volt a megoldás kulcsa, mert akárhányszor letettem a kicsit, üvöltött, amitől se aludni nem lehetett, se semmi, és persze bennem is nőtt a feszültség, amikor hallottam, hogy sír a másik szobában, és a nagynak meg szüksége volt rám. Osztódni meg nem tudok, ahogy te sem. PRóbáld ki, hátha neked is bejön ez, hogy kétfelé igyekszel egyszerre adni magadból :)
Köszönöm neked is. Meg fogom próbálni, hogy a kicsi is és a nagy is az ölemben van.
Most még fáj a gátsebem, az is nagyon zavar ebben. Nem is normális szerintem, hogy ennyire fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!