Ti milyen pózban altatjátok a babátokat?
Ami biztos, hogy a gyerek hanyat fekve nem tud megfulladni, mert eltudja fordítani a fejét, és el is fogja, így kifolyik és kitudja köpni ami a szájában van.
Hason viszont nem tudja a fejét megemelni, és nem csak a hányásába tud bele fulladni, de még ha rosszul emeli a fejét attól is. Ès még a fejletlen mellkasi izmok miatt a tüdö is nyomva van.
Oldalt nem lenne rossz, de az meg a csípöre nagy teher.
AMit nekünk Németországban ajánlottak(és szerintem is ez a logikus), hogy éjszaka hálózsákban háton altasad. Napközben meg kb a 3-ik héttöl rakjad hasra is, akkor látod, ha baj lenne. Napközben oldalra is fordíthatod.
Az éjszakai alvás viszont hosszú egy huzamban.
Nekem négy gyerekem van. A babáim döntöttek.
Egy hason szeretett eludni, a többi háton
Az oldalt fektetés max. pár hétig ment, amíg ki lehetett támasztani, de utána elmozogtak már, elgördültek valamerre.
Ha együtt alszol a babával (egy légtérben, közel van hozzád), akkor a legkisebb az esélye a bölcsőhalálnak.
A kórházban oldalt kellett altatni, amikor hazajöttünk, védőnőnk a hason alvást javasolta, mert hogy van légzésfigyelő (nélküle ő nem szereti). Azóta hason alszik, háton már nem is tud elaludni, max a baba kocsiban.
Borzasztó bukós baba, volt már hogy hanyatt feküdt és félrenyelt (vagy nyála vagy nem tudom mit) szóval nekünk bejött a hason alvás, de ezt úgyis nagyrészt a baba dönti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!