Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Szülés utáni depresszió?

Szülés utáni depresszió?

Figyelt kérdés

A kislányom nemrég múlt 5 hónapos és a születésétől kezdve szenvedek az altatásával.

Van hogy több órát van fent ilyenkor én agyvérzést kapok, pláne amikor látom hogy túlpörög és annál jobban nem tehetek érte semmit. Sokat sírok, sokszor vagyok feszült és ideges. Féltem őt nem-e lesz baja a kevés alvás miatt és féltem magamat is, mert nem jó irányba haladok...

Anyukám szerint nem kellene felhúznom magam, sokan azt mondják hogy majd alszik ha álmos, de ő nem az a gyerek.

Ti hogy viseltétek/viselitek ezt a helyzetet és mi segített a gyerek jó alvásához vagy nektek mi segített hogy ne dilizetek be?

Előre köszönöm akik a kérdéseimre válaszolnak!

2020. aug. 7. 16:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Most megpróbálom megint azt a módszert hogy először tápszert eszik és utána cicizik. Csak félek hogy megint össze zavarom az etetéseit vele és ha másnak kell elaltatni akkor nem lesz könnyű dolga.

Eddig sok taktikát bele vetettem, de egyik sem volt hosszú életű, mindig máshogy aludt el és már kifogytam az ötletekből. Ha cumizna az biztos megnyugtatná, csak hogy ő a fogantyúját és a műanyag részét rágcsája a puha cumit kiköpi.

6-osnak:

Reggel mindig vidám, főleg ha éjszakai alvás után vissza is alszik egy kis időre. Mosolyog sokat ha beszélünk hozzá és ha nem hulla fáradt. Sírni akkor szokott amikor éhes, nyűgös vagy nagyon álmos de nem vészes mert meg lehet vigasztalni.

Sokan mondják a meleget, fogzást, frontot, de szerintem egyik sem. Fogínye érzékeny, de nem fehéredett ki,lehet még csak mocorog belül. Semmi jelét nem látok, hogy fájna valamije. Sokszor aludt el cumisüvegen mostanában pedig nem jutunk el odáig hogy elaludjon rajta, becsukja a szemét egy darabig és egy idő után már nem kéri a tápszert (lehet cicit kérne inkább).

És az sem segíti meg a dolgomat, hogy én nem tudok napközben aludni. Ha neki sikerül, én addig ledőlök és fekszem, próbálok legalább úgy pihenni.

De aztán az is lehet, hogy rám ütött ...

2020. aug. 8. 11:42
 12/16 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy háton vagy hason alszik?
2020. aug. 9. 18:16
 13/16 khniki ***** válasza:
Sajnos vannak nagyon rossz alvó babák. Esetleg hordozással próbáltad már elaltatni?
2020. aug. 10. 19:32
 14/16 A kérdező kommentje:

Háton alszik, hason is próbáltam altatni illetve hasra lefektetni ha elaludt, de nem vált be sajnos. Mostanában fordulgat és van hogy csak jobb oldalon fekve alszik el.

Hordozónk és kendőnk is van, egyikben sem szeret lenni, a hordozót még elviseli de ha kendőbe teszem azonnal ki akar jönni.

Cumisüvegen alszik el általában, csak az a baj hogy nem mindig álmos amikor éhes és így nehéz elaltatni a kettő között. Vagy ha nem álmos keveset eszik, napirend betartása végett kénytelenek vagyunk még 3 órát várni a köv.etetésig, így akkor 3-4 órát nem alszik. Van hogy elöbb kap enni, ha nyűgös és így kicsit kaotikusnak érzem az életünket. Próbálkoztam teával hátha azon elalszik, de nem vált be ...

2020. aug. 11. 19:51
 15/16 anonim ***** válasza:

Alvási pozíciót azért kérdeztem, mert az én lányom mikor háton aludt, akkor a kis reflex kézmozgása mindig felkeltette emiatt kb 5 percenként felsírt mert, hogy felébredt.

Amikor hason aludt ugye nem voltak ezek a mozgások így jobban is aludt.

Viszont nálatok akkor lehet, hogy az idő lesz a megoldás, mivel vannak ilyen rossz alvó babák.

Ja és te kezdj el szedni magnéziumot és vitaminokat, hogy legyen erőd mindennap.

2020. aug. 11. 20:37
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jótanácsokat!

Pont a napokban hasra fektettem elalvás után és kb 5 perc múlva felébredt, furcsálta a pozíciót sírdogált és vissza altatni persze nem lehetett úh már nem is próbálkozom vele.

2020. aug. 11. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!