Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Szülés utáni depresszió?

Szülés utáni depresszió?

Figyelt kérdés

A kislányom nemrég múlt 5 hónapos és a születésétől kezdve szenvedek az altatásával.

Van hogy több órát van fent ilyenkor én agyvérzést kapok, pláne amikor látom hogy túlpörög és annál jobban nem tehetek érte semmit. Sokat sírok, sokszor vagyok feszült és ideges. Féltem őt nem-e lesz baja a kevés alvás miatt és féltem magamat is, mert nem jó irányba haladok...

Anyukám szerint nem kellene felhúznom magam, sokan azt mondják hogy majd alszik ha álmos, de ő nem az a gyerek.

Ti hogy viseltétek/viselitek ezt a helyzetet és mi segített a gyerek jó alvásához vagy nektek mi segített hogy ne dilizetek be?

Előre köszönöm akik a kérdéseimre válaszolnak!

2020. aug. 7. 16:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%

Nem szabad megvárnod, hogy túlpörögjön. A gyerek azért nem alszik, és nem bírsz vele, mert érzi rajtad a feszültséget. Mindent éreznek, még ha kifelé teli szájjal mosolyogsz, de belül szomorú vagy, akkor is, azonnal leveszik, hogy mi van nálad.

Aztán az is előfordulhat, hogy nem kényelmes a kiságyban lévő matrac, és ezért szívsz. Rengetegszer előszokott ez a hiba fordulni, mire rájön az ember, hogy mi a valódi probléma.

2020. aug. 7. 16:54
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, tudom hogy nem szabad hagyni túlpörögni, de egyszerűen sokszor nem tudom elaltatni elötte . Van hogy 1 óràn keresztül próbálkozom sikertelenül, pedig az ásitás a szemtörölgetés megvolt mint álmossági jel. És ilyenkor húzom fel magam, hát semmi sem jó amit csinálok?

Éjjel ciciztetem akkor úgy alszik vissza, ezzel nincs gond, de a kevés tej miatt napközben tápszert kap és nem is szeretném szoktatni a cicin alváshoz. És sajnos másnak a kezében is nehezen alszik el... :(

Tudom, hogy érzi a lelki állapotomat és szeretném ha más lennék, de sajnos nem tudok kikecmeregni ebből a labirintusból.

Keressek fel egy szakembert?

2020. aug. 7. 17:11
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálatok összetett a dolog.

Te vagy totálisan kimerülve+ egyéb idegesség, a gyerek a te tükörképed.

Meg kéne nézni, hogy ha legalább 2 napig tudsz pihenni, akkor lenne változás vagy sem. Ha minden marad a régiben, akkor igen, akkor szakember, de szerintem nálad a totális kimerültség lehet.

2020. aug. 7. 17:39
 4/16 anonim ***** válasza:
15%
Meg amit írsz abból látszik, hogy nincs napirend-egybefolynak a napok nálatok. Nincs pihenő ideje a gyereknek, amikor ha tetszik ha nem 2 órás csendes pihenő van.13-15-ig
2020. aug. 7. 17:40
 5/16 A kérdező kommentje:

Igaz, hogy ki vagyok merülve. Sose voltam egy nagy alvó, de amióta szültem rettentően fáradtnak érzem magam. Sokszor már abba fáradok bele hogy gondolkodok mi van a gyerekkel, mit szeretne most, hogy altassam el stb...

És nincs napirendünk, maximum az etetések és a fürdetés van egy időben, alvások össze-vissza.

2020. aug. 7. 18:11
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 4-es. Ezt te sem gondolod komolyan,hogy egy ilyen extrém nehezen alvó babánál ez így működik,hogy ha tetszik ha nem ettől eddig aludni fogsz. Az ő esetükben így hogy 1óra csak az altatás nem lehet fix napirendet kialakítani. Próbálkozni lehet meg kell is,de az idő lesz. A dolgok egymásutániságára kell törekedni,hogy tudja mihez kötni. Szerintem először is meg kéne találni azt a módszert amivel még a legkönnyebben elalszik. Legyen az akár babakocsi,hordozás,ringatás vagy a cici. Valószínűleg túl van fáradva a baba,már hosszú ideje és ezert alszik el ilyen nehezen. Éjjel cicin alszik vissza,lehet nappal is azt várja tőled. Mennyit alszik egyébként?
2020. aug. 7. 19:28
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mindig cicin alszik el, így nyugodt éjszakáink vannak. Ilyenkor nem is feltétlen isznak mennyiséget, tehát nem számít hogy kevés tejed van. Sőt, majd beindul a tejed, ha mennyiséget inna ilyenkor.

Nem aggódom, hogy rászokik erre, előbb-utóbb nyilván leszokik, 2 évesen már úgyse cicin akarom elaltatni.

2020. aug. 7. 19:56
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy ennyien próbáltok segíteni!

6-osnak : éjszaka alszik egy 8-10 órát, napközben pedig változó. Ma pl sikerült 2x elaltatni, először 50 percet aludt, de elötte 5,5 órát volt ébren később pedig 2 órát aludt úgy hogy én az egyik oldalon, anyukám a másikon fogtuk a kezét nehogy felébresze magát ( szemét szokta dörgölni, az felébreszti sokszor)

De vannak napok amikor csak 1x alszik el rövid időre, volt olyan is hogy minden evés után aludt el 40 percre. Pont azért hagytuk el a nappali cicizést, mert összezavarta. Nem volt elég a tejem és cici után nem fogadta el a tápszert így sokszor 40 meg 70 mlket evett csak. Védőnő tanácsára kezdtem úgy etetni hogy napközbe tápszert kap, éjszaka cicizik.

Egyszerűen nem tudom mit tegyek. Ha cicin altatom napközbe is, megint csak azt fogja kérni és nincsen elég, volt hogy egy hétig csak azt kapta, de nagyon nem ment a súlya tőle és nem is lakott jól :(

2020. aug. 7. 21:42
 9/16 anonim ***** válasza:
56%
Akkor adj neki tápszert napközben, szépen megeszi a mennyiséget, utána meg tedd cicire, hogy elaludjon :)
2020. aug. 7. 21:48
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

És egyébként sokat sír? Sír és nyűgös,az a semmi nem jó vagy jókedélyű baba? Azt hiszem erről nem írtál. Nagyon kimerült lehetsz már,ez tényleg nagyon idegőrlő az tuti. Szerintem keveset alszik valóban. Nekem nem túl jó alvó a fiam /9hónapos/,nemhogy nem aludta még át az éjszakát de a közelébe nem vagyunk és nehezen is alszik el. De ennél azért többet aludt,úgy hogy én nem panaszkodhatom és a tiéd még kisebb is. Valahogy rá kéne jönni mi lehet az oka. 5 hónaposan valószínűleg nem a hasa fáj. Éhesnek nem éhes. Fáj valamilye talán. Fogzás esetleg? Van erre utaló jel? Az is nagyon meg tudja borítani a pihenésüket. Hát sajnálom,de nagyon nehéz tudom. Remélem hamarosan rendeződik,mert ki fogsz totál készülni. Csak azt az elcsépelt szöveget tudom én is mondani,hogy aludj amennyit csak tudsz ha ő is alszik. A házimunkát tudom muszáj,de most hagyd azt is a francba. És kérj,ne szégyelj több segítséget kérni,anyukádtól vagy aki tud segítsen. Vigyék egy picit el sétálni,hogy fellélegezz ebből az édes teherből. Kívánom hogy csak rövid átmeneti állapot legyen és rájöttök a megoldásra. Lehet pár hét és kinövi,érik a kis idegrendszerük is,folyamatosan változnak. Tudom most nehéz pozitívan gondolkozni amikor hulla zombi vagy,de ez változni fog az biztos,reméljük hamarosan. 🙁

6-os voltam.

2020. aug. 7. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!