Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Most már csak a sírni hagyás...

Most már csak a sírni hagyás segíthet, vagy mit tehetnék?

Figyelt kérdés

9 hónapos babám nagyon rosszul alszik. Mindig rosszul aludt, de most már vagy 1,5 hónapja még rosszabb. Nem jön a foga, még nincs szeparációs szorongása, semmi olyan, amit rá tudnánk fogni, hogy okozza. Na jó talán annyi, hogy most épp meleg van.

Korábban legalább 2-3 órát eltöltött esténként a kiságyban, mielőtt jött a gyakori ébredés és visítás. (Csak akkor jutottam oda, hogy zuhanyozzak, vacsorázzak stb.) Mindig csak és kizárólag a cicizés nyugtatta meg, azon hajlandó elaludni nappal és éjszaka is, máshogy nem. Apja, nagyszülei is mindent megpróbáltak már, de másfél óra altatás után 5-10 perc alvás a maximum, ami egyéb módszerrel ment, vagy eleve el se aludt és sírt.

Mostanában viszont még ez sem működik, mert este 2-3 órát altatom, de nem tudom átrakni a kiságyba, mindig rögtön sír és nem érdekli, hogy simogatom, puszilgatom stb. Megint kiveszem, cici, mély alvás, megint kiságy, ordítás... Éjfélkor megkérem a férjemet (aki 4:30-kor kel), hogy fogja meg, gyorsan eszem valamit és magam mellé rakom a franciaágyba. Igy nem sír, de én nem alszom, mert sosem tudtam oldalt fekve aludni, fáj a gerincem meg a csípőm tőle. Picim pedig nem engedi, hogy elforduljak, mindig felébred arra, hogy megmozdulok és kéri a cicit. Mellettem is gyakran forgolódik, rugdosódik éjszaka, de legalább nem sír. Gondolom így is keveset alszik. A férjemmel már szinte nem is találkozom, nagyon szeretjük egymást, de őszintén szólva, ha ez így folytatódik sokáig, nem is lepődnék meg, ha tönkremenne a kapcsolatunk, ezt nem lehet így bírni.

Szerintetek ha kiságyban hagynám az esti cicizés után a picit és utána pár percenként megsimizné valaki, ameddig abba nem hagyja az ordítást, az segíthetne? Tudom, nem illik ilyet, de tönkremegyünk mindannyian különben. Az se jó egy gyereknek, ha tönkremennek és szétmennek a szülei, nem csak a sírni hagyás okozhat károkat....Ha hetekig tartana ez, még kibírnám valahogy, de hónapok óta...Napirend változtatást is próbáltunk meg mindent amit csak el lehet képzelni. Nappal egész ritkán cicizik (persze mást is eszik), de éjszaka nem tudom, miért ragaszkodik hozzá ennyire. Kérlek, segítsetek!

Védőnőt kérdeztem, azt mondta, szerinte 2-3 éves koráig ilyen cicizés lesz. Na, addigra már nem tudom hol leszek, ha ez így folytatódik.

2020. aug. 6. 08:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
Ha próbáltad már bocsi: Vezess be egy kedvenc rongyit. Mindig szopizáskor add oda neki. Egy "pótlékot", amit morzsolgathat, esetleg rágcsálhat, ha már befejezte a szopit, és már csak cuminak kellesz. Hátha beválik.
2020. aug. 6. 11:37
 12/17 A kérdező kommentje:

10. Köszönöm, óriási erőt ad a válaszod. Akkor egy éves kor körül még van remény. Megpróbálom addig kibírni. Most nehéz lenne végigvinni bármit, mert nyaralás is jön, az megzavarná.

11. Köszönöm, kipróbálom, bár mostanában mindent rögtön ledob, ami a kezébe kerül.

2020. aug. 6. 12:48
 13/17 anonim ***** válasza:
43%

Nekem rögtön az ugrott be a szituról, hogy a baba szorong. Dobálja a cucccokat, nem tud elaludni pedig álmos....

Szerintem el kellene vinni egy alvásterapeutához, lehet olyan derül ki amire nem is gondolnál. De egyértelműen azért ilyen feszült mert nem tud megfelelően pihenni.

2020. aug. 22. 15:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi a helyzet veletek azóta?

2022. jan. 12. 12:22
 15/17 A kérdező kommentje:
Szia! 1 éves korában kicsit javult a helyzet, majd 17 hónapos korában abbahagytam a szoptatást, azután csak 3x kelt éjszaka inni vagy a közelségemre vágyott. A kiságyat addigra már elraktuk. Most (26 hönaposan) már átalussza az éjszakát hetente párszor. Altatni csak úgy szoktam, hogy melléfekszem és fogja a kezem, 10-20 perc után alszik. Már csak annyi probléma van, hogy ha felriad és nem érek oda hozzá kb 10 másodpercen belül, akkor 1 óra sírás következik.....néha belecsúszunk. Ha nem vagyok vele, általában más is el tudja altatni.
2022. jan. 12. 14:46
 16/17 anonim ***** válasza:

Nagyon szépen köszönöm a választ! Nem lehetett egyszerű. : (

Alvásterapeutánál vagy valami hasonló dokinál nem voltatok anno?

2022. jan. 12. 15:17
 17/17 anonim ***** válasza:

Igen szepa 9 hos korban

Hagyd nyugodtan sirni hogy a következő lelkiserult generacio kitermelodjon

aug. 1. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!