Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Az altatás,hogy hogyan alszik...

Az altatás,hogy hogyan alszik el a baba szoktatás kérdése vagy babafüggő?

Figyelt kérdés
Például akinek ringatva alszik el a babája az azért van mert ahhoz szokott hozzá vagy nem tud máshogy elaludni mert ő ilyen baba? Valaki beteszi a kiságyba,simogatja és elalszik. Ahhoz szoktatni kell vagy ő ilyen baba? A mellen való altatást sokan ellenzik. Miért? Kényelmesnek tűnik,hogy belealszik a szoptatásba. Elsőbabás kismama vagyok és érdeklődöm.

2020. aug. 4. 23:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Babafüggő. 2 fiam van (ikrek), a nagyobbik már kb születése óta úgy volt, hogy ha álmosodott, akkor kézben addig sírt, nyűglődött, amíg le nem raktuk, ott meg elaludt magától. 8 hónaposak, mai napig addig nem alszik el, amíg bent vagyunk a szobában, utána szinte rögtön. A kisebbik meg szereti, ha ringatják, sokáig rajtam aludt el.
2020. aug. 5. 08:06
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

Hát nem leszek népszerű, de én meg azt mondom, hogy inkább szoktatás kérdése. 2 gyerekünk van, mindegyiküknél ragaszkodtam hozzá, hogy a kiságyban aludjanak. Ott nem kell félni, hogy leesik, ráfekszünk, van légzésfigyelő, stb. Mindkettőt arra szoktattam már az első naptól, hogy bármi van, az alvás a kiságyban történik. Nem ölben, nem kézben, nem mellen. Soha nem volt semmi gond, pedig teljesen más a 2 gyerek (és nem, soha nem lettek sírni hagyva, mielőtt valakinek megfordulna a fejében).

Egy baba sem úgy születik meg, hogy gyárilag arra van "programozva", hogy ő csak ölben, kézben, mellen, ringatva, babakocsiban, autóshordozóban, stb. tud elaludni. Azt fogja megszokni és normálisnak érezni, amire szoktatod.

2020. aug. 5. 10:22
 13/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Okosabb nem lettem mert megoszlanak a vélemènyek😀!

Még pocakban van a babám,de hamarosan megszületik,ezért is érdekel nagyon az altatás téma. Én is azt szeretném ha a kiságyában aludna egyelőre velünk egy szobában. Mindent próbálok majd megtenni,hogy oda szokjon,de én is attól tartok hogy elaltatom ringatva vagy mellen aztán nem lehet majd áttenni és kezdhetem előröl mert felébred. De ezeket csak így elképzelem,aztán majd úgyis kiderül. Sok válasz le lett pontozva,én mindenkinek zöldet adtam,mindenkié hasznos volt,köszönöm.

2020. aug. 5. 11:49
 14/17 khniki ***** válasza:
Az én kisfiam szerencsére magától szokott le a cicin alvásról kb. 1 hónaposan. Viszont 2 hónapig nappal összebújva aludtunk a kanapén és utána csak nagy kínlódások árán tudtam beszoktatni a kiságyba. De egy hét alatt sikerült. Szerintem szoktatni, tanítgatni kell őket ahhoz, hogy majd önállóan is menjen.
2020. aug. 5. 14:56
 15/17 anonim ***** válasza:
Egy két hónapig én is magamon altattam, de aztán valahogy észrevétlenül megváltozott, gondolom érett a baba. Egyedül nagyon ritkán alszik el, de ahogy elringatom, és lerakom, mostmár kényelembe helyezi magát, és elalszik. Szerintem kb már csak a lenyugtatásra kellek.
2020. aug. 5. 15:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem vamaennyire babafüggő is és szoktatás kérdése is, első babás vagyok én is , 1 hónapos a kicsi , az első perctől kezdve a saját szobájában , saját kiságyában alszik. Nálunk nincs állandó felkapkodás sem a kiságyból.Sosem alszik el rajtam , evés után kicsit nézelődik , büfi , betesszük a kiságyba és magát altatja el cumi nélkül. 3-4 órát alszik nappal egyhuzamban , éjszaka 1x kel enni.
2020. aug. 6. 17:09
 17/17 anonim ***** válasza:
#16 1 hónaposan még nekem is ilyen volt a fiam.. :) nem törvényszerű, hogy változzon, de néha fent, néha lent.
2020. aug. 6. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!