3,5 hónapos baba kiságyhoz szoktatása?
Sziasztok!
Most 3,5 hónapos a kislányom, január végén lesz 4 hónapos. Sajnos kezdtektől hasfájós volt szegény (tápszeres baba), az első héten végig aludt éjszaka a mózesben, azonban utána elkezdődött a hasfájás és nagyon nyugtalanul aludt éjjel. Folyamatosan erőlködött, mintha kakilnia kéne nappal is, éjjel is (székrekedős is volt) és a harmadik héttől kezdődően, ha vízszintesbe került, rögtön felhúzta a kis lábait, látszott rajta, hogy szenved, majd végül felébredt. Nappal szinte egyáltalán nem aludt volna, ha vízszintesen hagyom, így, hogy valamit aludjon, a mellkasomon aludt. Ekkor még éjszaka, nagyon nyugtalanul ugyan, de aludt a mózesben. Aztán eljött az a pont, hogy már éjszaka is felébredt a hasára, sokat sírt is, nappal is, este és éjszaka is voltak nagyobb sírás rohamok.
Ekkor volt négy hetes. Ahhoz, hogy aludjon valamit éjszaka is, vele aludtam ülve, ő a mellkasomon. Elég sokat olvastam ezzel kapcsolatban, sokan írták, hogy a 7 hetesük is így alszik, és még olyan picik, hogy nem lehet elrontani őket, nem fog hozzászokni....
Sajnos a hasfájás mostanában kezd elmúlni, rengeteg tápszert próbáltunk, mire az egyik, úgy tűnik bevált.
Így, mivel sokszor a mellkasomon is nyugtalanul aludt,de ugye én folyamatosan ott voltam, ha kellett simogattam, nem ébredt fel. Kb két hete látszik javulás, és jó lenne, ha visszaszokna arra, hogy vízszintesen alszik.
Tegnap nappal már elkezdten ágyba tenni, ha elaludt, 20 percig aludt is, majd felébredt. Gondolom, éjszaka is ez lesz majd, szóval lélekben már felkészültem a hosszú, ébren töltött, gyerek ringatós éjszakákra.
Szeretném, ha megszokná, hogy ágyban alszik, hiszen neki is sokkal jobb lenne.
Szeretném kérni, hogy ha nektek is volt hasonló gondotok, hogy a baba csak rajtatok aludt el, de már ágyikóban alszik, írjátok meg, hogy mik voltak a tapasztalataitok, hogy sikerült elérni, hogy könnyen megszokja az ágyat.
Tudom, elrontottam, de utáltam nézni, ahogy éjjel és nappal is szenved, és szerettem volna, ha alszik.
Köszönöm előre is a tapasztalataitokat, segítségeteket!
Hason próbáltad?
Csak mert a mellkason alváskor valamilyen szinten hason alszik.
Hasra rakod, esetleg cumi, ha szoktatok adni, betakarod jól és rá rakod a kezed a nyak/hát részre vagy simogatod.
Valamint mostmar lehet tetszene neki valami fix dolog a kiságyban, amit megszok, nálunk pl egy nyuszi és megy Mickey egeres zenélő, folyton nézi őket altatás közben és éjszaka is ha felebred, még látja őket, így tudja hogy "jo" helyen van :)
Sajnos hason nem szeret lenni, ha ágyban vagy földön van :/ pedig én éjszaka van, hogy szinte fekve ébredek, nem ülve, de az akkor nem zavarja :/
Van megszokott játéka, azt be is tettem az ágyba, hátha segít.... Majd még azért próbálkozunk a hasra fektetéssel, hátha egyszer megszereti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!