8 hónapos baba önálló alvásra szoktatása hogyan?
Sajnos hozzászoktattam a babámat, hogy ringatva aludjon el, de szeretném leszoktatni róla. Tudom, én vagyok ebbe a hibás, de sajnos ez már megtörtént, így erről nem kérek kioktatást :)
A fő gondom az, hogy akármilyen fáradt is nem marad meg fekve, ahogy leteszem rögtön felül, feláll. Így esélyem sincs.... Sírni semmiképpen nem hagyom, azt a "módszert" ne ajánlja senki, köszi :)
Akkor sem marad meg, ha ellazul a karodban előtte?
Fokozatosan tudod, első lépésben azt lehet elérni, hogy ellazulásig ringatod aztán simogatod a hasát/hátát, amikor megszokta hátha jobban elvan, ha leteszed ringatás helyett.
Szokott játszani a kiságyban? Biztonságban érzi ott magát? Játékkal lehet számára biztonságosabb hellyé tenni.
En sem vagyok "sírni hagyós", DE
Kisfiam csak cicin aludt el, 8 hós koráig, aztán mar úgy sem igazán....szóval betettem a kisagyba, ha elmászott visszatettem, ha sírt kivettem, kicsit dédelgettem, dudoltam, amint nyugodtabban szuszogott leraktam ujra.... Vilt, hogy nem vettem ki rögtön a sirasra, simogattam, paskoltam a fenekét, nyugtattam (kicsit a hátánál ,,lefogtam") Ezt folytattam míg elaludt.
4 nap alatt megszokta. Őszinte leszek, miután sose hagytam sírni, az a kevés (összesen talán altatásonként 10 perc) sírás is megviselt, de tudtam, hogy az ő érdeke leginkabb ez segített!!! Ja, azóta ,,megjavult" az alvókája :-)
Sírni azért fog, mert a negszokottól eltér majd az altatás. Szerintem ezt szinte lehetetlen teljesen sírás nelkul megoldani.
Ha megis menne, azért kiváncsi lennék rá, hogy sikerult!! ;-) majd írd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!