Az altatás,hogy hogyan alszik el a baba szoktatás kérdése vagy babafüggő?
"Kényelmesnek tűnik,hogy belealszik a szoptatásba. "
És mikor büfizik, mikor jöhet ki a lenyelt levegő?
Mi a hasfájós korszakig 6hétig ringattunk,mindent bevetettünk amit csak lehetett,hogy aludjon,persze ez sem volt mindennapos.Sokszor elaludt szopizás közben,vártam 15-20percet hogy mélyen elaludjon,majd felvettem az ölembe és büfizett,annak ellenére,hogy aludt.
Ma már egyedül elalszik az alvókájával és a cumijával,5hónapos 😊
/Hason alvás egyáltalán nem ajánlott este,csak amikor felügyelni tudod,nagyon veszélyes lehet amikor hason fekve felbüfizik és a tej a szájában marad,akár meg is fulladhat,egyébként sem kényelmes tele hassal úgy aludni.🙄 /
Első babás vagyok én is, így nincs nagy tapasztalatom.
Szerintem nagyban babafüggő, hogy pl igényli a simogatást, ringatást, fitnesslabdát de szoktatás kérdése is pl kiságyban alszik vagy szülőkkel. Persze lehet, hogy neked ez vagy az kényelmes, neki nem, akkor borul a terv és a szoktatás is. amíg szoptattam, volt, hogy mellen aludt el vagy a karomban kis ringatással. Utána mellettem aludt el, majd raktam kiságyba. Most 11 hónapos, már csak a kiságyban alszik el. Simogatást altatásnál pedig nem szereti.
Mi sem alszunk el egyformán és alvási szokásaink is mások, sőt életünk során változik is, így van ez a babáknál is.
Mellen aludt el a kislányom 8 hónapos koráig majd be kellett varázsolni az ágyba; 10-ből 9 alkalommal felkelt de ha el is aludt akkor is nyűglődött egész éjszaka, ha ritkán köztünk aludt akkor még jobban. 8 hónaposan tápszeres pótlást kapott ezután amit az ágyában fekve megivott, a férjem hetekig ott ült mellette ameddig el nem pilledt. Egy idő után csak letettük a tápszer után, gügyögött 1-2 percig, majd elaludt és onnantól stabilan átalussza az éjszakát, altatni sem kellett sosem, már 2 éves.
Minden gyerek más, nekünk ez működött de biztos van akinek nem jön be vagy olyan gyerek aki erre nem is hajlandó. Nem tudom, hogy ez szoktatásnak számít-e de ha igen akkor beszoktattuk igen és egyedül elalszik azóta.
Mellen altatni biztos van akinek jó meg kényelmes de szerintem csak akkor ha 1, a gyerekkel alszol, 2, nem gond ha a gyerek cicifüggő lesz. Ha együtt aludni nem szeretnél, akkor miután mellen elalszik utána viszont beninjázni az ágyba egy igazi küldetés. Ami ennél probléma lehet és 4 hónapos korban jön elő többnyire ( [link] ), hogy nyilván a gyerek elalszik mellen, majd egyszercsak felriad; úristen anya elment, hol vagyok, hol a cici és már ordít is ijedtében. Ha vele alszol akkor csak magad mellé veszed visszakapja a cicit és kész. Ha viszont nem alszol vele akkor ballaghatsz át hozzá és kezdődhet a szopi majd a ninja hadművelet előlről akár többször is éjszaka, iszonyú fárasztó. Ha viszont ott kell fel ilyen mikroébredésnél ahol elaludt, tehát a kiságyban akkor kevesebb eséllyel fog pánikolva anya után sírni. Na most én sem a gyerekkel aludni, sem függőt csinálni belőle, sem pedig mindenáron szoptatni nem akartam, ezért próbáltuk ki a fenti módszert ameddig még nem ébredt öntudatra és ezáltal fájdalommentesen ment az egész. Azóta én vagyok a világ legkipihentebb anyukája. 💆♀️
Nekünk 4 hónapos kora körül döntött úgy, hogy átalussza az éjszakát. Ez kb két hónapig tartott. Ekkor szokott le a ciciről, amit előtte lévő időkben elutasított napközben, csal hajnali 2-3 körül kérte viszont. (cicin nem altattam este, max nappal, akkor ő aludz be, ill hajnalban amikor én bealudtam alatta) Köszönöm 7-es válaszoló a cikket, így megértettem egy-két dolgot.
Nálunk szerencsére nem okozott gondot az átrakás se a nagyágyból a kicsibe vagy mondjuk kocsiból az ágyába. Lehet ezt szokta meg. (5-ös voltam)
3 gyerek harom masmilyen altatas.
Babafuggo es az h neked is kenyelmes legyen.
Mindegyik az elejen szopi alatt aludt be, ahogy en is veluk 🤣
Igazi altatas kb 1 evesen jott el. Na itt lett mas mind a haromnal. A fiam kezet kellet fogni es meselni, kb 40 perc alatt aludt igy el.
A nagylanyom siman mese alatt elaludt kellet a alkualis alvokaja (napi valtasban a 10db kozul valamelyik) 10 perc alatt.
A kicsivel beszelgetni kellet es a hatat simogatni es a macija. Kb 20perc alatt elaludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!