Mennyit alszik a 15-16 hónapos gyereketek? Könnyen elalszik? Előfordul hogy éjjel felsír?
Lassan 16 hónapos a kisfiam. 1 évesen álltunk át a napi 1 alvásra. Akkoriban tökéletesen beállt a 20.00-6.00/6.30-ig tartó éjjeli alvás, ehhez pedig kb 2,5-3 órát aludt egyszer nappal. Viszont kb 1-1,5 hónapja elkezdett ez a dolog kicsit elromlani.
Nappal megalussza ezt a kb 2-3 órát, de 1-1,5 óra alvás után mindig ébred és csak velem alszik tovább. Az éjszakai altatás (ami eddig nem volt mert magától aludt el) ugyancsak megnehezedett. Sokkal tovább tart. 20 perces vagy akár több is csak forgolódás mielőtt sikerül elaludni sőt, gyakran feláll az ágyban, nevetgél stb... egyszóval nehezen alszik el. Ráadásul nem is 20.00-kor hanem inkább fel9. Viszont reggel maradt a 6.00, néha még hamarabb is (5.00-6.00 között) de ha ez előfordul akkor mindig visszaalszik velem még valamennyit.
Ami a nagyobbik baj, hogy sokszor előfordul hogy felsír, akár 1-2x is az éjszaka folyamán. Pillanatok alatt visszaalszik, de nyilván nem örülök neki. Ráadásul ez nagyon meglepő mert az elmúlt kb 5-6 hónapban szinte elenyésző ilyen eset volt. 90%-ban átaludta az éjszakákat.
Egyébként több dologra is gondolok, az ébredések kapcsán..de sajnos az is eszembe jutott hogy lehet szimplán csak elromlott az alvása? De miért pont most?
Foga egyébként 16 van, nem érzem hogy jönne az utolsó 4, persze nem nagyon tudom megnézni úgyhogy ki tudja. Borzasztó aktív és mindig tök fáradt már este de talán nem tud lenyugodni, vagy mi lehet? :-(
A beszéd még sajnos nem indult el..pedig annak örülnék a legjobban. Eddig 2 hangutánzó szava van, és hogy baba...talán ez bánthatja az idegrendszerét?
Vagy ez valami szeparációs szorongás lehet megint?
Tudom hogy senki se tudja a választ de ha valakinek van tapasztalata vagy hasonló cipőben jár szivesen olvasnék meglátásokat a helyzetemről.
A mennyiségről, amit én keveslek mint alvás pedig arra kell következtetnem, hogy talán ez az éjjel kb 9.5-max 10, nappal 2-3 elég lenne neki?
Nektek mennyit alszik?
Nappal 1-2 órát aludt ennyi idősen,este 9-10 felé aludt el reggel 7-8 ig. Éjjel mindig kelt 2x-3x is. Ilyenkor át kellett raknom a mi ágyunkba,forgolódott kicsit,ivott vizet majd viszonylag hamar visszaaludt,néha 5 perc néha 30. Amikor már jó mélyen aludt akkor raktam vissza az ágyába
Ezt 1x-2x-3x is eljátszotta.Havonta 2-3 alkalom volt hogy végigaludta az éjjelt. De előtte volt olyan is hogy éjjel felkelt és nem aludt vissza hanem fent volt 2-3 órát is. Szerencsére ez az időszak csak pár hétig tartott. Ezt csak azért írom mert úgy tapasztalom hogy néha ilyen néha olyan időszakai vannak egy gyereknek az alvásban,mindig változik. Nem lehet tudni nálatok rosszabb vagy jobb időszak jön de én csak simán elfogadnám hogy ez van ,egyszer csak lesz jobb is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!