Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nem merem hason altatni, mit...

Nem merem hason altatni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon nagy ágyunk van, középen a fejünknél alszik a baba, saját takaróval, pelenkára csíptethető légzésfigyelővel. Ha a hátán alszik, mindig megrezzen, felébred arra ,hogy kapalózik, ha lerakom hasra (eddig 2 alkalom) mindig átaludta az éjszakát. De nem merem hasra tenni, félek a bölcsőhaláltól. Kemény matracot vettünk direkt miatta, hogy ne nyomja bele az orrát, azért fekszik köztünk, mert így elvileg "rácsatlakozik" anya légzésére és csökken a bölcsőhalál esélye. Kerjem hason altatni, ha itt van köztünk légzésfigyelővel? Nem lesz baj?

2020. jan. 29. 23:34
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Azért nem írtam a kérdésbe, mert úgy gondoltam anélkül is kapok kedves válaszokat. Mondjuk kaptam is.

Hason alszik én picit nyugtalan vagyok, de látom ,hogy neki jobban esik. Fogom a kezét éjjel ❤️

2020. jan. 31. 22:57
 22/22 Coffelia ***** válasza:
71%

Az, hogy mikor milyen pózban és hol alszik jól, az még hetente is változhat. Nálunk a baba eleinte közvetlenül mellém tolva rácsos ágyban aludt, oldalt fekve. Kb. 10 centi volt köztünk, én még arra is felébredtem ha máshogy szuszogott, tényleg olyan voltam, mint az élő lelkiismeret, de komolyan mondom, hogy stressz nélkül, valahogy olyan természetesnek vettem, hogy minden hortyanásra ránézek. Így magamban jobban bíztam, mint egy kütyüben. Aztán jött az a rész, hogy az esti szopi után órákon át többször próbáltam felemelni és az ágyába rakni, és minden alkalommal felébredt, és jöhetett újra a cici. Amikor már reszkettem a zokogástól, annyira aludni akartam, akkor letettem arról, hogy mindenáron bepakoljam az ágyába, egy hónapig köztünk aludt, sólámpával világítottunk. Ennél nyugisabb és biztonságosabb dolgot ebben az időszakban nekünk kitalálni se lehetett volna, ekkor mindig hason aludt. Aztán 3 hónapos lett, és elkezdett mélyebben aludni, akkor megint visszaraktam az ágyába, hogy tudjak jobbra-balra nyúlni az ágyban, és nyálat folyatva eszméletem veszteni, ekkor épp a hátam közepére nem kívántam, hogy még éjjel is a kezét fogjam, mert már nem tudtam egész mondatokban beszélni a kimerültségtől. Akkor kaptam 2 hónap laufot, de kizárólag hason altatva, mert a moro-reflex miatt háton fekve felébresztette a karjai-lábai rezdülése.

Aztán jött négy hónap rácsos ágyba hasra fektetés, nyolc hónaposan pedig újra két hónap együttalvás, amikor az első szeparációs szorongáskor még alvás közben is észrevette, ha kimentem a szobából, és eleve 5-6 alkalommal felébredt, csak hogy lecsekkolja, élek-e még. Aztán kapott egy 140×200-as saját matracot alvókuckónak a földre a mi ágyunk mellé, és szétszereltük a rácsos ágyat 10 hónapos korában, soha többet nem használta. És ez csak a mi történetünk, a gyerekek 1000 egyéb módon szoktak aludni, elaludni, felébredni, ébren felejtődni, trallala.

Ja és a biztomságos együttalvásról keressetek normális szakirodalmat, mert itt sokan a közszájon forgó tévhiteket szajkózzák.

2020. febr. 3. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!