Nem merem hason altatni, mit tegyek?
Nem tök mindegy, hogy hogy alszanak, ha nekik így jó? Semmi közötök hozzá. Nem erről kérdezte a véleményeteket a kérdező.
Tudom nehéz elképzelni sokaknak, de szexelni nem csak ágyban lehet.
Mindkét fiamat hason altattam kezdetektől (csak így szerettek és tudtak nagyokat aludni) légzésfigyelővel, igaz, a saját ágyukban.
Ha a babád hason szeret aludni,altasd úgy,de neki is,nektek is kényelmesebb és pihentetőbb lesz az alvás, ha a saját ágyában alszik. Az intimitást köztetek és a baba közt enélkül is fenn lehet tartani. Persze,ha néha igényli a baba,nyugodtan vegyétek magatok közé. Én a közösen alvásban sem látok kivetnivalót,de nem úgy,hogy emiatt ennyire parázol. Ha te feszült vagy miatta,a babád is az lesz.
Úgyhogy vagy engedd el a parát,és mehet a közösen alvás,vagy rászokatod saját ágyban alvásra hason, légzésfigyelővel.
Ha tényleg ennyire félsz a bölcsőhaláltól, akkor miért teszed mégis a legrizikósabb helyzetbe a babádat? Mert a közös ágy, külön takaró pont, hogy veszélyeztető... "rácsatlakozik" az anya légzésére... ez komoly? És amíg kimész wc-re a gyerek se vesz levegőt? Mertezzel a logikával... na mindegy. Meg mert nektek így kényelmes és így szeretnétek... akkor tessék eldönteni mi a fontosabb... az "így kényelmes" vagy a biztonság? Mert utóbbit a legnagyobb eséllyel a saját ágyában, légzésfigyelővel a matraca alatt lehet elérni. Legyen akkor a kiságya az ágyatok mellett (nem összetolva!), még mindig jobb, mint a mostani szitu.
Én is rettenetesen féltem ettől, mert sajnos az, hogy egészségesen született babával történik-e valami, igenis MÁZLI, nem úgy van, ahogy egy előző írta, sajnos tapasztalat, ismerősi körben vesztettek el időre, szép súllyal, szépen fejlődő 4 hónapos babát bölcsőhalálban...
5 hónapos babánk, az első pár napot kivéve csak hason alszik, a saját szobájában, saját ágyában, légzésfigyelő nélkül.
Nem értem miért kell manapság így ráparázni mindenre. 😒 Csináld úgy ahogy neki jó, és ahogy te jónak érzed. Ha hason jobbat alszik, aludjon úgy.
Köszönöm a válaszokat!
Nem arra voltam kíváncsi, hogy szerintetek mennyire gáz a gyerek lába alatt kezet fogni. Mi így szeretjük. Szexelni lehet ezer helyen a lakásban, és lehet úgy is, hogy arra az időre kiságyba rakom. Nem?!
Babaöbölt szeretnénk venni, amit az ágyunk mellé tudok tenni, csak addig alszik köztünk, míg meg nem lesz. Szeretek vele aludni, jobb így. Az sem zavar ,hogy később szenvedni fogok. Tényleg nagyon nagy ágyunk van, egyáltalán nincs veszélyben, hogy ráfekszünk, ráadásul érezzük is. Egyszer néztem, ahogy az apja forgokódik éjszaka, és láttam, hogy álmában is figyel rá, ugyanígy én is. Biztos itt marad mellettünk. Nem született időre, több mint egy hónappal hamarabb jött és non invazív lélegeztetés kellett neki, épp emiatt szeretünk vele aludni, így érezzük a legnagyobb biztonságban.
Szóval nem kell félni a hason altatástól
Köszönöm mégegyszer! Főleg annak, akitől kedves választ kaptam.
1. Már az halált okoz, ha véletlenül valamelyikőtök ráfordul/fekszik a gyerekre. Emiatt nem ajánlott az együtt alvás.
- De bezzeg te a hason altatástól rettegsz :D
2. Ha háton fekszik és bukik egyet, szerinted hova folyik a buki? Vissza a szájba, egy baba aki nem tud fordulni bizony annál életveszélyes, én nem kockáztatnám.
- Terhesen én szörnyű gyomorégéssel küzdöttem, csak a fáradtság miatt tudtam aludni, többször előfordult, hogy éjszaka közepén jött fel, köhögve keltem fel, talán az én szerencsém annyi volt, hogy nem volt egy magatehetetlen csecsemő.
Ahol szültem külföldön, ott az oldal fekvést ajánlották. Én csak is hason fektetve altattam. Amikor bukott se fulladt meg. Tudta emelni és forgatni a fejét. Soha nem turta bele az arcát a matracba, miért tette volna?
Ez esetben elnézést, nem tudok hozzászólni, mert nem volt koraszülött babám.
Ilyenkor ezt szerintem mindenkèpp írd a kérdésbe, úgy egyértelműbb, és körülményhez illőbb válaszokat kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!