Kezdőoldal » Fogyókúrák » Update módszer » Egyszerű diéta,3 kg a cél és...

Egyszerű diéta,3 kg a cél és lehetőleg hamar?!

Figyelt kérdés
2013. szept. 28. 12:02
 1/4 anonim ***** válasza:

- Naponta maximum 30 g szénhidrát fogyasztható. Ne pazarold ezt a mennyiséget, minőségi zöldségekben, gyümölcsökben és olajos magvakban fogyaszd el. 30 g szénhidrát van 43 dkg ribiszkében például, azaz nem is olyan kevés ez az adag.

- Zsiradék aránya a fehérjével: 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, de legalább 1:1. Ezzel lehet beállítani a napi energia szükségeltet. Ez egyéni, életmódtól függ. Aki fogyni akar az kevesebbet egyen, aki sokat sportol az többet. Kalóriában számolandó az arány. Ne felejtsd el, hogy 1 gramm zsír kétszer annyi kalóriát tartalmaz, mint 1 gramm fehérje!

- Naponta egyszer-kétszer étkezz. Eleinte nem kell meggebedni, ahogy áttérsz úgyis csökken az igény.

- Zsírok közül a kókuszzsírt (olajat) részesítsd előnyben, mert nagyon magas a közepes szénláncú trigicerid tartalma. Ez gyakorlatilag átalakítás nélkül felvehető energia. Emulgeált (sok pici zsírcsepp) formájában könnyebben felvehető, pl majonéznek készítve. Ez olyan nekünk, mint a ch-n élőknek a szőlőcukor. Vannak egyéb jó tulajdonságai is, pl jó gyulladáscsökkentő, ellentétben az állati zsírokkal melyeknek magas az omega 6 tartalmuk.

- Napi annyi liter folyadékot igyál legalább amennyi kg vagy osztva 20-szal. Pl. 60 kg esetén 3 liter.

- Kellőképpen sózd az ételeid, mert ketózisban sok só ürül.

- Javasolt élelmiszerek: tojás, teljes értékű húsok (azaz nem csak a száraz húsok), alacsony ch tartalmú zöldségek és gyümölcsök, olajos magvak, hidegen sajtolt olajok. Édesítésnek pedig eritrit jöhet számításba. (aszpartamot és egyéb édesítőket ne fogyassz!)

- Nem fogyaszthatsz tejterméket, gabonát, hüvelyeseket, kukoricát, burgonyát. Erről itt olvashattok információkat:

2013. szept. 28. 15:13
 2/4 Bibar válasza:
100%
Ha csak alkalomra kell, akkor javasolni tudom, hogy menj el szaunázni és 1,5-2 kiló le is megy ha nem iszod vissza egyből. Én így szoktam versenyezni menni. De ha tartósan szeretnél akkor szép választ kaptál az előttem lévőtől :)
2013. szept. 29. 13:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Az a kérdés, hogy számodra mi az egyszerű. Általában az egyszerű, a hamar nehezen férnek össze. A tartós meg még kevésbé :-(

Több évtizedes hiába való próbálkozás, néhány kiló le, aztán egy kicsit vissza több, keserves megszorítás, majd boldog habzsolás... Végül a nyers étkezés hozott nyugodt, boldog, tartós fogyást. Annyit, amennyiről nem is álmodtam, végre ideális a súlyom. A nyers étkezésről sokat olvashatsz a neten. Kezdetben nehéz, nekem a gabona elhagyása volt a legnehezebb. Most, 9 hónap után viszont már ízetlennek érzem a főtt ételeket, és több energiám van, mint valaha és nagyon jóllakott vagyok mindig. Egy fogyókúrákkal eltöltött élet után ez fontos szempont:-) Szerintem a legtöbbet a zöldturmixokkal tehetsz magadért.

2013. okt. 1. 08:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy régi válaszomból:

A fogyókúrának van egy nagy rákfenéje. Tudtad, hogy az izmok fenntartásához háromszor annyi energiára van szükség, mint a háj megtartásához? Nos, ha te nem is tudod, a tested nagyon is jól tudja. Így aztán amikor fogyókúrába kezdesz, hülye lenne a hájat elégetni, amikor az izmok jóval több kalóriát követelnek. Magyarul: az izmodból fogsz fogyni. Csakhogy! Amint az izmodból elkezdesz fogyni, kevesebb kalóriára lesz szüksége a testednek, tehát még kevesebbet kell enned. ha fogni akarsz. Így aztán megint az izmodból fogsz fogyni, és ez így megy tovább a kúra végéig. A kúra végén pedig szépen visszahízod az egészet, de már nem izom, hanem zsír formájában, aminek a fenntartásához ugyebár kevesebb energia kell...

2013. okt. 9. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!