11 éves vagyok és 52 kiló nem tudom, hogy mit csináljak?
Szia!
Szerintem 11 évesen még ne próbálj semmilyen fogyókúrát, mert többet ártanál vele az egészségednek, mint amennyit esetleg használ. Amit tényleg megtehetsz, hogy egészségesebben étkezel: édesség helyett gyümölcs, ne nassolj az étkezések között, tiszta vizet igyál és ne cukros üdítőket (néha lehet gyülmölcslevet azért), reggelire ne három lekváros kenyeret egyél, hanem egy picike lekvárosat esetleg és sajtosat, sonkásat stb..
Nem tudom, mennyi és milyen tesiórátok van, de ha nem túl sok vagy nem túl intenzív, akkor beiktathatnál plusz sportot, ahogy már javasolták. Ugrókötelezés, lépcsőzés (pláne, ha magasan laktok: simán ignorálod a liftet, az lesz a sport), biciklizés, görkorizás, az órák közötti szünetekben is mindig sétálj pár kört (ez a gerincednek is jót tesz).
Szóval szerintem az egészséges életmódot célozd meg, és az hosszú távon fogyáshoz fog vezetni. Én mindig a 3 legkövérebb között voltam az osztályban, de mikor elkezdtem kedvtelésből naponta sportolni 17 évesen, ez magától lement, külön erőlködés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!