Kezdőoldal » Fogyókúrák » Update módszer » Miért baj, ha megemelkedik a...

Miért baj, ha megemelkedik a vércukorszint?

Figyelt kérdés

Tudom, nagyon hülye kérdés, de azért teszem fel, mert szeretnék kicsit "tanulni", annyira még mélyültem el a helyes életmód mélyebb bugyraiban, hogy költői legyek. :D


Na szóval..tisztában vagyok azzal ,hogy az egészséges életmód fő alappillére az hogy a vércukorszintet stabilan tartsuk, erre jók a szénhidrát csökkentett, egészséges alapanyagból előállított ételek...lassan szívódnak fel, ezáltal hosszabb időre teltségérzetet biztosítanak, vércukorszintet nem emelik.


Tegyük fel, hogy reggelire hiper-szuper egészséges alapanyagból összeállított reggelit eszem, pl. 2db tükörtojást, 2 szelet update kenyérrel, zöldséggel-gyümölccsel, kávéval, utóbbit kis tejjel felöntöm. Viszont tegyük hozzá, hogy épp elfogyott otthon a ZeroCukor, v. nyírfacukor...tehát a tejeskávémat vmivel ízesítenem kellene. Teszek bele egy teáskanál mézet, ami nyilvánvalóan kalóriaszámlálás szempontjából csekély érték, viszont a GI indexe 80 feletti...Tehát mi történik??? Suttyba vághatom az egészséges reggelit úgy ahogy van azzal, hogy az egyik alapanyag (ami egyébként egészséges) GI indexe óriási?


Légyszíves csak olyan emberkék írjanak, akik nálam magasabb szinten állnak táplálkozásügyileg, és tisztában vannak a dolgokkal..


Köszönöm szépen előre is!



2013. jún. 27. 12:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Az update szerint a méz GI indexe"


Ez nem update függő, hanem adott termék és az elfogyasztását követő vércukorszint változás függvénye, ebből adják meg az emlegetett GI-t.


Tejjel felöntött cukros KV már minden, csak nem fogyókúra kategória. Azért nem update módszert használunk meg GI-t nézegetünk, mert ezeket primitív emberek lelkének megnyugtatására találták ki, vagy haszonszerzés céljából. Lényeg, hogy számunkra, számítógép használó emberek számára nem hasznosak. Mi megtanuljuk, hogy az alacsony GI értékű tej erősen anabolikus, hízást (inzulinszint növekedést) segítő hatású, sőt azt is hogy nem a glikémiás index, hanem egy élelmiszer inzulinszintünkre gyakorolt hatása (tehát inzulin index) az érdekes információ. Ezt nem használják, mert a teljes őrlésű kenyereket és a tejtermékeket ez alapján senki sem fogyasztaná.


Nem is ajánlott.


Tehát a válasz: azért baj, ha megemelkedik a vércukorszint, mert természetellenes folyamat ha ez rendszeresen előfordul. És olyan természetellenes / beteges következményei vannak mint az elhízás, szív-érrendszeri betegségek, inzulin rezisztencia/cukorbetegség, gyulladásos betegségek, idegrendszeri demencia.

2013. szept. 9. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!