Olyan emberektől szeretnék tanácsokat kérni, akik fogytak már az update módszertől, akinek megváltoztatta az életét! (? )
Nem kell túlbonyolítani. :) Teljesen mindegy, hogy update edző vagy nem, a lényeg a mozgáson van.
A kajáknál szintén. Amikor Norbi az első könyvét kiadta, abban világosan le van írva, hogy minden normál alapanyag megfelelő, nem kell light termékekre vagyonokat költeni. Sajnos közben rájött, hogy ez mekkora biznisz, és már bőszen hirdeti az update-ligth-szénhidrátcsökkentett tudomisénmiket.
Nekem a módszer működött. 5 éve, pusztán a kódok figyelembevételével 7 kilót fogytam fél év alatt, koplalás és mozgás nélkül (8 órás munka mellett voltam nappali tagozatos, nem fért bele, 7-ig suliban voltam minden nap, utána meg tanultam...).
Reggelire normál toast kenyeret ettem, 3 szeletet pirítva, májkrémmel vagy sajttal vagy felvágottal, ami jött, hozzá paradicsomot vagy paprikát. Hetente a büfében becsúszott egy sajttal töltött csirkemellből és zsemléből álló szendvics is, reggelire.
Ebédre főzeléket, salátát hússal vagy rizst hússal ettem, bármit, ami kettes kód volt.
Vacsorára csak párolt zöldséget vagy salátát ettem, üresen, sajttal vagy sonkával vagy virslivel vagy rántottával. Vagy tészta és liszt nélküli leves. + Gyümölcsöt, de annál nem néztem, hányas kód.
Édesítőt nem használtam (nem eszem műanyagot), helyette gyümölcscukrot vettem, de én nagyon kevés cukrot használok (2 főre 1 kg cukor 1 évig elég) amúgy is, tehát szinte mindegy volt. Ha most csinálnám, akkor nyírfacukrot vennék. Lisztből teljes kiőrlésűt használtam és használok.
A módszer tehát akkor is kiválóan működik, ha nem bonyolítod túl.
Nemrég kipróbáltam az ebédházhozszállítást is, mert a mostani munkahelyemen nincs étterem, minden napra pedig nem tudok főzni. Nagyon finom és nagyon bőséges az update kaja, de 1 hónap alatt 2 kg-t híztam tőle. Ennek oka nagyon egyszerű: én otthon kevés olajjal főzök, az update pedig nem éppen zsírmentes. Tudni kell, hogy annyira a zsír sem barátunk, mint Norbi állítja. Ahhoz képest kell nézni, hogy MOST hogyan táplálkozol. Nekem kalórianövekedést okozott a rendelt kaja. Szerencsére mikor abbahagytam a rendelést, 2-3 hónap múlva visszaállt a súlyom.
A mennyiségeket nehéz meghatározni.
A reggeli viszonylag egyértelmű, azt gondolom, hogy 1 zsemlének megfelelő adag normálisnak tekinthető (ha nő vagy).
Ebéd: lakj jól! Ha 1 tenyérnyi hús nem elég, egyél belőle 2-t, ez még normálisnak tekinthető, de az már nem, ha megeszel 4-5 egész combot. Salátából, párolt zöldségből bármennyit, öntet nélkül. Ha öntetet akarsz, csinálj magadnak natúr joghurtból és fűszerekből. Rizsből 1 merőkanálnyi. Főzelékből 4-5 deciliter, de ne legyen tele liszttel.
Vacsorára: zöldségből bármennyi, sonkából, sajtból 5 dkg körül, virsli 2 db, rántotta 2-3 tojás, kevés olaj. Levesből kb. fél liter (sok zöldség, hús, semmi tészta).
Persze függ attól is, hogy most "mekkora" vagy. Ha nagyon alacsony, akkor kevesebb. Ha magas és jelentős a túlsúly, vagy férfi vagy, akkor több.
Ha nem sportolsz, vissza kell fogni magad. Ha napi 2 órát mozogsz, lehet picit többet enni.
Édesség: sajnos le kell mondani róla. Az update-ről is, legalábbis rendszeresen, iszonyú magas a kalóriatartalmuk, még ha 1-esek is. Átverés.
Naponta ehetsz viszont natúr joghurtot gyümölccsel vagy fagyasztott gyümölccsel turmixolva, fahéjjal, édesítővel.
Szülinap, névnap alkalmával nyugodtan ehetsz a tortából vagy sütiből, de max. 2 szelet tortának megfelelő mennyiséget. De ha heti 2 buli van, ez már nem igaz.
Alkohol: kerülendő, de heti 1 pohár bortól vagy sörtől nem lesz bajod.
Ajánlott: víz, tea minden mennyiségben.
Nagyon szépen köszönöm a választ! Hasznos volt!
Egyébként 20 éves lány vagyok! 165/72
Én 167/70 voltam, amikor elkezdtem.
Szerintem akkor neked egy kicsivel kisebb adagokat kellene enni, mint amit írtam, főleg abből, amiben szénhidrát van, a többi nem annyira érdekes, csak a zsírra figyelj oda még.
Én eléggé keveset eszem, mert most itthon vagyok, és a házimunkán kívül semmi dolgom! Napi 1 órát tornázom! Tegnapi adagom: Reggeli: 1,5 szelet norbi U1 kenyér, norbi vajjal, felvágottal, paradicsom, paprika. Napközben eszegetek gyümölcsöt: 1 őszibarack, 2 szilva, pár szem szőlő. Majd vacsora fél 6-kor: (általában slaáta valami sült husival) De most 2 szelet norbi kenyér ugyan úgy ,mint reggel.
Szerinted ez sok? Tudom, hogy nem éppen egészséges, de nem volt itthon más kaja :D Ma pl görög salátát csinálok, zacskóban sült csirkével.
Lehet fogyni az update-tal.. mivel ch csökkentésről szól.
DE ETTŐL MÉG MÉRGEZŐ LESZ, mivel szójával, gluténnal és adalékokkal teleba.szott hulladékot árulnak!
20 éves kis "tinilány", biológia órán semmi szó nem volt evésről? Nincs semmi élet megváltó, az életedet semmi nem váltja meg. Vagy leteszed a kenyeret, gabonás lisztes tejes szemetet, és eszel rendesen húst, zöldséget, magvakat, gyümölcsöt..
Vagy éled a cukorbeteg, elhízott átlagos magyarok életét. 20 évesen nem gondolom, hogy ekkora döntést meg kell hozni, de sokan meg tudják hozni ez is igaz.
Váltani lehet később is amúgy..
Egyet igérj meg: ha egy csomó pénzed van, azt inkább dobod a csatornába de NE update mérgező vackokra költsd! Ugyan ennyi erővel lehetne pénzed zöldségre, húsfélékre is. Már ha valaki arra panaszkodik, hogy az egészséges ételek drágák.. de az Update még drágább, és távolról sem egészséges!
érdekes akkor, hogy a hús-zsír fogyasztástól hogy sikerült hízni, erről is lehetne egy esettanulmányt írni :)
erre már nekem csak egy válaszom van: nem véletlenül bonyolult a kínaiak Taoista táplálkozási, biológiai felfogása :D vannak megmagyarázhatatlannak tűnő dolgok, amikre a mi felfogásunk nem biztos, hogy magyarázattal tud/fog szolgálni.
én ellenzem az update-et, mert talán még egy lenmag kenyér is olcsóbb, mint a ch csökkentett, és sajnos a glutén káros hatása nem megalapozatlan.. élelmiszermérnökként a szójáról csak annyit tudok mondani, hogy a világ szója termesztésének 80%-a GMO. ennek még kevés hatását ismerjük, talán biztonságos.. talán nem tudjuk.
a kínaiak a szóját ritkán, és különböző fermentációs eljárások után fogyasztották, nem jókedvből hanem mert valamit enni kellett. úgy tudom ez sokszor növelte is a betegségeik számát, talán a hasnyálmirigy rákos esetekét? erről nem tanulmányt olvastam, nem is kell komolyan venni, csak említem hogy ilyen is lehet.
Szia. Egy hónapig ettem a Norbit, mert öcsém rendelt és hozattam magamnak is. Szar az íze, hetente ismétlik a menüt és olyan kaját kapok, ami napokat állt a fagyasztóban. Nem fogytam tőle.
3 hónapja magamra főzök, klasszikus diéta (csirke, rizs ...), 15 kilót fogytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!