Sokan miért hiszik azt, hogy az Update módszer abból áll, hogy csak Norbi termékeit fogyasztja az ember?
Elég sokszor látok itt kérdéseknél ilyen irányú fikázó megjegyzéseket, hogy egy gagyi hulladék az egész módszer, ami csak azért van, hogy Schobert tárcáját növelje, és ezekkel az ételekkel még károsodik is a szervezet. De ezek az emberek egyáltalán utánaolvasnak, hogy mi a lényege a módszernek?
Mert marhára nem az, hogy csak Norbi-termékeket fogyassz. Hanem az ételek kódbesorolásának és napszakbeli időintervallumának betartása.
Én még szinte sose fogyasztottam Norbi-terméket. Egyszer kíváncsiságból vettem túró rudit, meg egyszer szaloncukrot. És ennyi. Úgy fogytam le mindig, hogy a kódokat és az intervallumot tartottam.
A lényeg, hogy nem ártana tájékozódni, mielőtt fikáz valamit az ember.
Másfelől pedig nyilván vannak a fogyni vágyók közt is tudatlanok, akik bevásárolnak a termékeiből, és csak azokat eszik és isszák, mert úgy gondolják, majd ez fogja fogyasztani őket.
"Viszont az egeszseges zsirok jobban segitik az izomepitest,mint a szenhidratok"
Ez egyáltalán nem igaz. Az izomépítéshez edzés és kalória többlet kell. Nyilván ha az egészséges zsírokat a kristálycukorral mérjük össze, akkor persze, a cukor veszít. De ha az egészséges szénhidrátokról beszélünk, akkor azt a legjobb maximalizálni a zsír minimalizálása mellett.
#13
Ezt mire alapozod? Éppen hogy fordítva van. Éppen az a baj, hogy sok zsírt eszünk és kevés JÓ!! szénhidrátot. A finomított ch-t valóban csökkenteni kell.
A kódokról annyit, hogy addig volt benne sok termék 1-es, amíg nem kezdték el gyártani az Update-es verziókat, akkor valahogy mind rosszabb besorolás alá került. A kódkönyveit 15éve adták ki, már rég a saját márkáját tolja csak.
Egyébként klinikai vizsgálatokkal kimutatták, hogy se az étkezések száma, se az eloszlásuk nem befolyásol semmit fogyás vagy anyagcsere-sebesség szempontjából, a napi bevitel számít csak.
Maga az ötlet, hogy a CH-t csökkenteni kell nem ördögtől való, és biztos nem S.Norbitól.
Ha fogyni akar valaki, akkor tényleg le kell csökkenteni a finomìtott CH-k és feldolgozott élelmiszerek fogyasztását.
A CH jöhet zöldségből és gyümölcsből és teljes értékű CH- forrásokból.
#18
Igen, a finomított ch-t és feldolgozott ételeket valóban ki kell zárni, vagy legalább minimalizálni. Csak ugye ez nem így jelenik meg a "sajtóban", ezért az emberek minden féle szénhidráttól félnek, teljesen tévesen. Ha például növényi étrenden 70-80 % a ch bevitelem, de mind teljesértékű forrásból származik, akkor az baj? Persze hogy nem.
Az egészségtelen, feldolgozott ételekben, mint pl csoki, fornetti, mekis sajtburi pedig sokszor ugyanannyi vagy akár több zsír is van, mint szénhidrát. Mégis a szénhidrátcsökkentett a menő, a zsír csökkentésről senki nem beszél. Emellett a hozzáadott cukortól pedig mindenki fél, mint a tűztől (az igazán tájékozatlanok a gyümölcscukortól is), ellenben a hozzáadott olaj, ami ugyanolyan, nagyon sok élelmiszerben megtalálható üres kalória, szinte mindenkit hidegen hagy. Természetesen mindkettőt kerülni kell, de ha csak az egyikre koncentrálunk, akkor több értelme lenni a zsírra.
" finomított ch-t és feldolgozott ételeket valóban ki kell zárni, vagy legalább minimalizálni"
Ráadásul a fogyás szempontjából még ezt sem kell, de nyilván az egészség szempontjából előnyös, ha nem állandóan ezt eszi az ember. De aki eddig ezen élt pl., annak baromi nehéz kizárnia, és szerencsére nem is kell ilyen tiltólistákat gyártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!