Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Diétában mivel édesítetek, az...

Diétában mivel édesítetek, az eritritol tényleg nem köti meg a vizet?

Figyelt kérdés
Édesszájù vagyok ezert dietaban altalaban edesitoszerrel edesitek(coop noname edesito) de szerintem tul sokat hasznalok, és a vizet is megköti bennem ezért. Az lenne a kérdés hogy az eritrit mennyire jó erre a célra, nem köt annyira vizet? Van mellèkíze? Koszi elore is

2017. okt. 22. 00:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mar egy eve mindent azzal csinalok.Sutik,kave,eritrites turo,szerintem vagyis en mar hozzaszoktam ugyanolyan mint a cukor csak persze tobb kell belole pl ha cukorbol 10g kell akkor eritritbol kb 30g. Semmi utoize nincsen es naturjoghurtba is teheted majd tehetsz ilyen szoszt turogombocra:) istenii
2017. okt. 22. 00:08
 2/14 anonim ***** válasza:

A vízmegkötéssel nem tudok mit csinálni, én nem vizesedek be, az pedig, hogy kicsit több van-e bennem, nem érdekel. Úgyhogy e téren nem tudok mit mondani.

Az eritritnek abszolút semmilyen ízét nem érzem, a puszta édességen kívül, ezért szeretem a xilitet, mert az finom. Eritritből nekem picit több kell, mint xilitből vagy bármi más, cukorhoz hasonlóan édes dologból, de ez erősen egyéni (hivatalosan az eritrit édesítő ereje 60-80%-a a cukorénak, úgyhogy kb. 30-40%-kal több kell belőle. de a kétfős családomon belül egyikünk erre, a másikunk arra tér el ettől, direkt teszteltem). Egyesek hűvös ízűnek érzik, ennek meg is van a fizikai magyarázata, de nekem nem tűnik fel. Egyeseknek még az eritrit is okozhat hasmenést, úgy tudom, bár az inkább a xilitre jellemző s persze az sem akárkinél, az én családomban semmilyen gond nem volt soha egyikkel sem.

2017. okt. 22. 00:34
 3/14 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszaitokat
2017. okt. 22. 09:38
 4/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ízre a xilit jobb, mint az eritrit. De én a házba nem engedek egy gramm xilitet sem, mivel kis mennyisége is halálos a kutyák számára, a családom pedig nem tudja felfogni, hogy emberi ételt a kutyának nem adunk, ezért muszáj az óvintészkedés. Szóval mi eritritet használunk, kb 1-2 hét volt mire megszoktam annyira, hogy kevesebbet használjak belőle, mint régen a cukorból, így már van íze is az ételnek és nem csak az édes
2017. okt. 22. 10:10
 5/14 anonim ***** válasza:

4: erről még nem is hallottam, jó hogy leírtad.

Nekem a xilit és az eritrit is olyasmi kicsit, mint a szőlőcukor, hogy ha magában eszem akkor olyan hűvösnek tűnik.

2017. okt. 22. 10:54
 6/14 anonim ***** válasza:
Kávéba tablettát használok a pennyben kaphatót, ételbe attól függ melyiket tudom megvenni olcsóbban de én egyiknek sem érzek utóízt vagy vízvisszatartást hasmenést semmit.Mondjuk olyan sokat nem használok.A kutyásat én sem tudtam de utána is olvasok!
2017. okt. 22. 11:49
 7/14 anonim ***** válasza:

A kutyás az igaz, durván mérgező rájuk. Csak nem jutott eszembe, amikor ideírtam, nekünk nincs kutyánk.

A csoki is nagyon rossz nekik, direkt van kutyacsoki, ha valaki mindenáron csokit akar adni az ebnek, bár nem tudom, miért tenné, annak nincs szüksége rá...

2017. okt. 22. 12:05
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Hiába nincs ezekben kalória, sajnos nagyon károsak! Amennyire lehet kerülni kell ezeket. Lekell szokni az édességekről, esetleg átszokni a gyümölcsökre édességként. Régebben én is probáltam ilyesmiket, de egyszerűen nem bírom az ízüket, az eritritet egyszer tudtam csak megkostolni sajnos, mert annyira negundorodtam tőle, hogy nincs az az isten , hogy mégegyszer megkóstoljam a vele készült dolgokat. A kávémba többféle édesítőt is próbáltam, olyan, mintha mentolos lenne
2017. okt. 22. 12:43
 9/14 anonim ***** válasza:

Bocsánat, véletlenül elküldtem.

Olyan, mintha mentolos lenne az édesítőtől a kávém, így inkább cukor és édesítő nélkül iszom, minthogy édesítővel.

2017. okt. 22. 12:45
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Sajna igen egészségtelen, de jobb mint a kristálycukor..mindenfèle tèren
2017. okt. 22. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!