Hús nélkül fogyni? Mit egyek?
Nem szeretem a húst, pláne nem a csirkemellet. Próbálkoztam vele többször is, de nem megy. Nem szeretem a tojást sem. Tejtermékből is csak a sajt és a körözött megy le.
Ellenben nagyon szeretem a pékárúkat, de azt ugye nem lehet. Szertintetek milyen étrendet állítsak így össze magamnak?
Már ott tartok, hogy koplalok mert nem merek semmit enni.
Kenyeret nem eszem, se teljes kiőrlésűt se simát. Nem iszom üdítőt. Még is elhíztam.
A zöldség és a rizs segíteni fog fogyni?
Szia!
Igen,az a segítségedre lehet! ;)
Próbáld meg megszeretni a tejtermékeket. Pl. A tojásra tegyél különféle fűszereket. (Én így szoktam és isteni,magában nem a kedvencem)
Sokféle hús van,próbáld ki azokat amiket még nem ettél (mert drága,de még nem kóstoltad) ha megtudod tenni. Nem csak csirkemell,disznó meg marha létezik ;)
Sok gyümölcs,zöldség elég sok van belőle,csinálj belőle salátát és öntsd meg egy kis szósszal,nagyon finom! :D
Keress rá a neten,sok mindent leírnak.
Akkor egyél sajtot, körözöttet, rizst, kölest, zöldségeket... Mi itt a gond? A koplalás pont nem jó ötlet, nyilván egyél rendesen, normális deficittel.
Miért ne ehetnél pékárut? Sokunknak nem jó, főleg fogyáskor nem, de fogyni bármivel lehet, csak elég keveset kell enni (persze a túl kevés sem jó, hiába fogyaszt a koplalás is, természetesen, mint minden deficites táplálkozás).
Én nem eszem húst, laktózt, kenyeret, bár én szeretem a tojást (vannak olyan formái, ahol nem annyira ordító, hogy tojást eszel, bár letagadni sosem tudja. aki utálja magát a tojást, annak tuti sütiben is zavaró). De ha épp növényi időszakot tartok, akkor zöldség és olajos mag adja a fehérjét, nem gond.
Egyél csirke helyett tofut, szóját, szejtánt, gombát...
Salátához fetát, csicseriborsót, babot stb.
Én vegetáriánusként (igaz, tejterméket és tojást eszem) fogytam 17 kilót, a végeredmény karcsú és izmos meg feszes, szóval nincs itt semmi lehetetlen...
Merem ajánlani a hajdinát. Nagyon finom. Régebben csak rizst vagy krumplit ettem köretnek a húshoz. Ha kihűlnek a krumpli elveszti az ízét, a rizs meg összekeménykedik és szintén más az íze a visszamelegítés után. A hajdina végig puha marad, nem ragad össze, nem keményedik meg és az íze is hosszabb ideig megmarad.
Önmagában is nagyon jó enni. Úgy csináljuk, mint a rizst. Főzés után megpirítva hagymában. Kevesebb hússal is rengeteg hajdinát el tudtam fogyasztani, sőt hús nélkül is jó enni.
Csak ajánlani tudom. De hajdinából többféle ételt is lehet készíteni. Nem is beszélve a hajdinalisztről. Hajdinalisztből szoktam lepénykéket sütni. Lisztet összekeverek annyi tejjel, amíg egy híg, csomómentes pép nem lesz belőle és olajjal kisütöm serpenyőben, majd lekvárral megkenem. De az olajjal vigyázni kell, mert túl sok étolajjal nem jó. Kevés olajjal meg könnyen felég.
Ha a hajdina felég akkor nagyon-nagyon keserű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!