Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Elrontottam a mai napot?

Elrontottam a mai napot?

Figyelt kérdés

Reggelire ettem virslit (kb. 150 gramm), fél-fél evőkanál ketchuppal, mustárral, light majonézzel. Ebédre levest (kb 250 gramm), salátát(kb. 220 gramm), grillezett csirkemellet (100 gramm) és sajtmártást(kb. 60 gramm) fogyasztottam, vacsorára 120 gramm pirított krumplit, és 100 gramm sült csirkecombot. Napközben nassoltam kb 200 gramm epret, vacsi után edzettem egy órát és utána ittam fél kanál shaket. A fehérjém nagyon-nagyon sok lett, 100 grammot meghaladta, és sajnos a zsír is úgy 65 gramm, a szénhidrát szinte tökéletes, 90 pár gramm. Erre a kalóriabázis úgy 1400 grammot írt, de nem tartom reálisnak, mivel a fehérjétől (ami a legtöbb lett), nem kapok sok energiát.

Baj, hogy a zsír és fehérje sok lett? Hányszor tskgnak kell lennie az egyes tápanyagoknak?

2017. máj. 18. 19:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem sok a fehérje és a zsír sem, miért gondolod, hogy az?

Szálkásításkor tipikusan 1,5-2g/ttkg (felesleg nélkül, a hájnak nem kell) fehérje s minimum 0.5 g/ttkg zsírt szokás fogyasztani. De a zsír nekem pl. 2 körüli, mert ez számomra sokkal jobb, mintha a szénhidrát lenne sok, energia pedig kell. Van, aki 4 g/ttkg zsírral is fogy, mert elhasználja a kalóriát.

A fehérjéből ma több energia jött, mint szénhidrátból, habár az más folyamatokra használódik el, csak a feleslegből lesz cukor, illetve zsír. Hogy érzésre mi ad energiát, az egyéni, nekem pl. a zsír, de sokaknak a szénhidrát s van, akinek tökmindegy, csak kalória legyen, igazából technikailag ez így is van.

Az ételeid se tűnnek rossznak, 1-2 elem gyengébb, szóval én elégedett lennék a helyedben.

2017. máj. 18. 20:10
 2/3 anonim ***** válasza:

"ittam fél kanál shaket"

???? Ennek mi értelme?

2017. máj. 19. 10:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Fehérjeporból fél kanál és azt tettem vizbe
2017. máj. 19. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!