Diétával étrenddel kapcsolatos kérdéseim?!
szia, ez jó csak bele fogsz unni.
en ezzel fogytam:
reggel egy tejes kavé
ebed parolt zöldseg csirkemell
vacsira is ugyanez.ket.ket kanal liba vagy kacsazsírt ettem a főételekhez, reggel is vizzel lenyelve.zsirt lehet enni, és nem fogsz szedülni a szenhidrathiany miatt.én mondjuk kenyeret egyatalan nem eszek, vagy a norbinak van olyan kenyere, ami 750 ft, és a 300grammos kenyerben, össz 9-10 gramm szenhidrat van.az egy hétre elég ha beosztod.
Mindenből annyit lehet ennyi, amivel nem léped túl a napi keretet...
Ahogy látom, mindenhonnan a fehérjét akarod alkalomszerűen kihagyni, az nem túl jó ötlet. Én mondjuk húst nem eszem, (tejet-tojást igen), de még az én ebédem se rizs meg párolt zöldség. Ez a köret (általában rizs nélkül) és mellé kell valamilyen fehérjeforrás. Esetemben ez tufo, szójakocka, tojás, szejtán, időnként friss házi sajt, túró vagy cottage cheese.
Én a tortillákat elfelejteném, fölöslegesen viszik a napi kereted. Reggel inkább egy zabkásával helyettesíteném, fehérjeporral és kakaóval (cukrozatlan!) vagy fahéjjal vagy vaníliával (szintén nem vaníliás cukor, hanem natúr vaníliarúdból) vagy egy kis marék bogyós gyümölccsel. Esetenként süthetsz reggelire omlettet, jó ha, inkább fehérjéből, de ha a sárgája pocsékba menne, akkor mehet egész tojásból is (mondjuk akkor max. 2 tojásnál megállnék - de ez én vagyok) - ha van időd, zöldségekkel frissen vagy a tojáshoz keverve.
Tízóraira nyers zöldség, esetleg natúr joghurt, szójajoghurt (utóbbi drágább, de a kalóriatartalma nagyon alacsony - igaz, a fehérjetartalma is, de segít áthidalni ebédig).
Ebédre mehet rendes meleg étel: párolt zöldségek, főzelékek, csirkével, pörkölttel (miért ne, ha normális húsból csinálod és nem esel túlzásba a zsírmennyiséggel?), gombával stb.
Uzsonnára - ha egyáltalán kell bármi, akkor cottage cheese, abonett, túró (édesítővel vagy fűszerekkel sósan), zöldségek, kevés olajos mag (nagyon klassz kiegészítő, de mértékkel!)
Vacsorára én valami salátát dobnék össze, állati jó receptek vannak nyers vagy pirított zöldségekkel, pikáns fűszerezéssel. Mehet hozzá tojás, hal, ami jól esik.
".zsirt lehet enni, és nem fogsz szedülni a szenhidrathiany miatt"
ez egy erdekes elmelet :)
A kalóriahiány miatt inkább.
De visszatérve a kérdésekhez...
Nos, ha nem ketózol, szinte bármennyi zöldséget ehetsz. Ketóban keveset, de azért lazább keretnél (ami nem mindenkinek opció) 2 kiló is lehet, ha nagyon szénhidrátszegények az ételeid, szóval vannak lehetőségek.
Tojásból annyit ehetsz, amennyi a makróidba fér s jólesik.
Én 6-8-at szoktam s nehéz lenne fölémennem, ha egészséges tápanyagbevitel a célom. Gondolom, neked sem kell özön fehérje.
Amit írsz, az ránézésre nem sok, úgy értem, iszonyúan kevés, de ki kéne számolni, akkor okosabbak lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!