Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mi a véleményetek a szójaliszt...

Mi a véleményetek a szójalisztből készült kenyérről?

Figyelt kérdés

2016. dec. 1. 09:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A feldolgozott szója jókora része import GMO termék, hazánkban nem terem elég belőle. Ennek önmagában örülni lehetne, ha külföldről nem hoznák be.

Mert itthon ugye nem termelheted, de a lisztként, feldolgozott termék gyanánt, vagy egyéb adalék anyagként akkor is behozhatod...

GMO is sokféle van persze, lehet ez valami jó dolog is. Ez viszont olyan génekkel van módosítva, ami maga termel növényvédő szert, azaz nem lepermetezed és kész, majd lebomlik, hanem az anyag szerves része a növénynek. -> megeszed a kenyeredben. A másik verziós gén pedig ellenállóvá teszi a növény irtó szerekkel szemben. Ez meg azért poén, mert kinyomnak egy rakat mindent vivő mérget a szójaföldre és a szója máris gyommentes. Itt viszont ezzel az erős szerrel van a gond, ami lebomlás ide-oda, nyomokban mégis megmarad, az emberben felhalmozódik.

És ezt a szóját eszi valaki napi gyakorisággal, éveken át. Hurrá, milyen jó: az élet egy IQ-teszt. Erre mondják azt hiszem, hogy a nem tudatosan táplálkozó ember a saját fogával ássa meg a sírját... Persze mindenki abban hisz és azt eszik, amit akar. Tudom ajánlani a tavalyi és idei nyirkos-fuzáriumszapora évben mellé pl. a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyereket, Így még jobb szkander a májnak a koktélparti. Egy szelet szójás kenyérre egy szelet korpás kenyeret. - Tuti nyerő páros. Esetleg egy kis szív barátja margarinnal még lehet fokozni az egészségességet...

2016. dec. 2. 08:25
 12/18 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy bírod egyáltalán a szóját? Nálunk az egész család majd belehalt a szója kipróbálásába. Görcsölt a hasunk kegyetlenül. Szerintem Magyarországon elég gyakori a szójaérzékenység.
2016. dec. 2. 09:23
 13/18 anonim ***** válasza:

ennyi erovel semmit ne egyel mert minden tele van oda nem illo szerekkel... a hus tele van antibiotikummal, a tengeri halak meg a műanyag hulladékból kioldódó anyagokkal...

A tudatos vásárló ugyan úgy megtalálja a bio gmo mentes magyar szójatermékeket, mint ahogy a bio magyar húst vagy halat...

2016. dec. 2. 09:28
 14/18 anonim ***** válasza:
Jah arról meg ne is beszéljünk, hogy a bolti hús éltében nagyvalószínűséggel szója alapú táppal volt etetve...
2016. dec. 2. 09:29
 15/18 anonim ***** válasza:
Valóban, de attól még én nem fogok direktbe szóját enni, amit meg sem tudok emészteni. Inkább keresek jobbfajta húst, házi tojást.
2016. dec. 2. 13:39
 16/18 anonim válasza:

Kedves #13-as,

>ennyi erovel semmit ne egyel mert minden tele van oda nem

>illo szerekkel... a hus tele van antibiotikummal, a

>tengeri halak meg a műanyag hulladékból kioldódó

>anyagokkal...

Teljesen igazad van, hogy a táplálékláncunkat lefertőzték, tönkretették, nem véletlen a sok kórósan elhízott és beteg ember. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy a muszálymérgekre valaki izomból rágyúr, vagy nem teszi. Pl. adalékként nem kötelesek a szóját feltüntetni mondjuk a kenyérben. A GMO-s cuccot és arányt még kevésbé.

De ettől még nem feltétlenül kell direkt a szójás ételeket keresni. Kicsit olyan ez nekem, mint a morfinista és a túladagolás. Mindenképp halálos a szer hosszú távon, de az tuti, hogy túladagolva se lesz jobb...

A szójáról én csak lebeszélni tudnék mindenkit. Az allergia viszont nem feltétlen a szójának szól, hanem a benne levő, emelt mennyiségű, import mérgeknek.

És való igaz. Ha teheti, olyan húst se egyen, amit szóján növesztettek. De sajnos ezt már nagyon nehéz elkerülni, vagy az ételeket ilyen mélységben nyomon követni.

Saját gazdaság kellene hozzá, ahol az ember csak maga eteti az állatait és ha konyhai hulladékot ad nekik, bolti vackot (pl. kenyér) abba se tegyen. A gabonát maga termelje, ne bízza másra, a földje legyen kellő távolságban egyéb szántóföldektől, viselje békével, hogy néha éveken át gallyra megy a termése valami általa bio módon nem kezelhető kórság miatt, stb.

És ha párszor átéli mindezeket, mint sok paraszt - Ő is úgy lesz vele, hogy a színe-javát megtartja, a vacakját meg elviszi bioként eladni és elveszti fene nagy tudatosságát az egész biotáplálkozásban...

Ennél egy bolti cucc sajnos csak rosszabb lehet. :(

2016. dec. 3. 02:37
 17/18 anonim válasza:

Én csak annyit mondok : GMO.

Nem sok mindennek vagyok ellene, pl a csapvizet is megiszom, és nem tartok halalosnak egy szelet fehér kenyeret, de! A GMO egy tarthatlan termesztési módszer. Minden, ami szóját, vagy annak változatait tartalmazza (pl. lecitin), Kínából, az USA-bol vagy Kanadából érkezik.

Kérlek szépen egyél tönköly vagy rozs kenyeret, bőven van benne fehérje és finom!

2017. jan. 24. 21:08
 18/18 anonim válasza:
Vagy ott van az alakor, isteni finom és rengeteg fehérjét tartalmaz nézz utána!
2017. jan. 24. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!