Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mivel tudnám helyettesíteni a...

Mivel tudnám helyettesíteni a kenyeret?

Figyelt kérdés

Rengeteg alternatívát találtam, de akárhogy is néztem, drágábbnak tűnt az összes, hogyha 1 kg árát összehasonlítottam 1 kg kenyér árával.

Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy tényleg nincsen káros hatása a koleszterinre (és másra) nézve annak, hogyha napi 1 tojást megeszek reggelire?

Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy HIIT edzés mennyire optimális szénhidrátszegény diéta mellett? (HIIT = magas intenzitású intervallumos edzés)

2016. nov. 11. 20:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Főtt rizs, főtt tojás fele - fele arányban.

Botmixerrel törd péppé!

Sokkal táplálóbb!

2016. nov. 11. 21:07
 2/11 anonim ***** válasza:

A HIIT étrendtől függetlenül jó dolog :)

A tojás jó hatással szokott lenni a koleszterinszintre (többféle koleszterin van, s azon belül se mindegy a részecskeméret s a tojásban pont jól jön ki ez), persze nem tudom, mennyire vagy egészséges, biztos van, akinek nem előnyös. Én 11 tojássárgáját ettem ma ebédre, többek kozött s nem aggódom miatta, akármennyit olvasok róla, egyre szimpatikusabb.

Nem tudom, mi jó neked kenyérpótléknak. Szinte bármivel helyettesíthető, sőt semmivel is.

Én általában nem helyettesítem, egyszerűen nem eszem. A hozzá legközelebb álló dolgom a magropogós vagy a tojáslepény, a páromnak a gabonák. Azt sem tudom, neked mi fér bele, mi a gondod a kenyérrel.

Nem kell összehasonlítani az árakat, az nem sokat mond. Én 2000 ft/kg körüli lisztekkel és cukrokkal sem jövök ki drágábban a hónapban, mint anno simákkal (sőt). Mivel nem azok adják az ételköltségem zömét. Az egész étkezést kell nézni, nem 1-1 elemet. Persze, nem kenyérrel kell jóllakni.

Ha drágállod, ne egyél kenyeret, mindent nem lehet. A sima kenyér nagyon olcsó, azzal nehéz versenyezni, bár a zab, rizs is igen olcsó, de szénhidrátbomba az is.

2016. nov. 11. 21:09
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem szoktam olyan sok kenyeret enni, de azért sok szénhidrátot eszek és úgy gondolom, hogyha a kenyeret helyettesíteném valamivel, akkor a többi szénhidrátot is elhagynám és azokat is azzal helyettesíteném, amivel a kenyeret. 185 cm és 100-105 kg vagyok. Valamit azért ennem kell :D Ha csak úgy elhagynám a kenyeret és társait anélkül, hogy helyettesíteném valamivel, akkor az kb. felérne egy koplalással nálam.
2016. nov. 11. 21:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy tényleg nincsen káros hatása a koleszterinre (és másra) nézve annak, hogyha napi 1 tojást megeszek reggelire?

A tojásnak , és a koleszterinnek semmi köze egymáshoz!

A koleszterint a szervezet termeli legnagyobb részben, mert a növekedési hormon és a sejtmegújulás egyik fontos tényezője, és a máj a felesleget lebontja az epesavak által.

Amit te élelmiszerrel beviszel az minimális! Akinek szar az epéje, annak nem tudja elbontani a mája a koleszterint, így a szervezetben felhalmozódik és mindenhol leginkább az érfalakon kicsapódik karbonáttal alkotott plakkok formájában (szóval még az is kell hozzá).

A Karbonát, kalcium vagy magnézium töltetű lehet, ami meg a csontanyagcsere folyamán cserélődik a vérben ezt többek között a D vitamin, és még számos hormon ezenkívül befolyásolja.

Ha ezek közül az anyagok, illetve az azokat termelő, vagy szabályozó mechanizmusok közül defektes valami, akkor jöhetnek létre koleszterin problémák.

Tudom baromi konyhanyelv, csak próbáltam érzékeltetni, hogy valójában milyen rohadt bonyolult, és összetett ez az egész (és még így is nagyon leegyszerűsítve írtam le)

2016. nov. 11. 21:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem a koleszterin okoz problémát, hanem a "műanyag" transzzsírok, amiket a szervezet oldatba tud vinni, és fel tud szívni, de nem képes megfelelően lebontani, mivel véleményem szerint olajsavakkal lenne tökéletesen bontható, de azt a szervezet nem termel, csak epesavakat!
2016. nov. 11. 21:17
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem kell helyettesíteni a kenyeret, simán csak ne edd. Amit rátettél volna, azt keverd össze salátának, vagy tekerj fel egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, és edd meg úgy.
2016. nov. 11. 23:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Én is toltam a napi 5-6 tojást. Aztán intolerancia alakult ki 2 hónap alatt.

:)

Úgyhogy ésszel. A vegyes táplálkozás fontos.

2016. nov. 12. 00:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Én jópár éve tolom a napi sok tojást, egyre jobban szeretem :D Majd ha bajom lesz, átmegyek kb. vegánba, de az kemény lesz, illetve utána kell néznem jobban. De ezt nem hiszem.

Kérdező: No igen, a kalória. Ha neked a kenyér ennyire sok volt, akkor persze ne azt egyed, amit régen a kenyér nélkül. Amúgyis megváltozik a tápanyagbeviteled a kenyér kihagyásával, pláne ha nagyon le akarod vinni a szénhidrátot. Egy más, jó, kiegyensúlyozott étrend kell neked.

Ha a kenyér gabonára cserélődik, az ugye nem nagy változás. De máskor kell valamit tenni az étrendddel, persze.

Ha nem akarod szénhidrátra cserélni, akkor ugye lehet némi fehérjével, de ha nem akarsz sok kalóriát veszteni, akkor bejöhet a zsír is. Nem tudom, milyenek a kenyér nélküli tipikus makróid s milyennek akarod őket, így nehéz. Nyilván egyél valamit, ami neked megfelel, hogy jóra jöjjenek ki.

2016. nov. 12. 01:21
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Egyél kalácsot, igaz az is drágább.
2016. nov. 12. 05:40
 10/11 anonim ***** válasza:

A kalács ugyan olyan, gyorsan felszívódó szénhidrát, tisztítással csírátlanított és rosttalanított lisztből van. Az nem alternatíva.

Az is kérdés, hogy mivel akarsz spórolni? Az egészségeddel, vagy a pénzeddel. Mármint ez komoly kérdés. Aki egészségesen akar élni, annak többet kell költenie.

1 kg kápia paprika 350 forint a piacon. Répa 130-180/kg. Retek, zeller, szintén nem drága. Karalábé picit drága, de szegény hol teremjen meg? Jégsali 150-300/fej. Simán zöldségeket eszem most kenyér helyett. Zabot is szoktam enni néha.

2016. nov. 12. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!