Lesz attól bajom, ha nem eszek többet kenyeret?
Figyelt kérdés
Helósztok. Van egy kis súlyfeleslegem, ettől szerettem volna teljesen megszabadulni. Ezért megváltoztattam az életmódom kb. egy éve elkezdtem edzeni, most ott tartok, hogy napi 1-1,5 óra az edzésem a hét hat napján, ebben van súlyzózás, és kardiózás is. Időközben a súlyom nem sokat változott, ami nem zavart, mert a testzsírszázalékom érezhetően csökkent, viszont pár hónapja teljesen megrekedtem, ezért arra gondoltam, hogy hozzányúlok az étrendemhez. Sajnos irdatlan az étvágyam, el nem tudom képzelni, hogy van annyi étel amitől tele lennék, a rengeteg edzéstől pedig csak még tovább nőt. Az édességeket már teljesen letettem, viszont a kenyér egy sokkal súlyosabb probléma. Végül arra gondoltam, hogy a kenyeret teljesen kiveszem az életemből, mert ha ott van az asztalon úgy sem bírom megállni, hogy ne egyek egy két szeletnél többet. Lesz ettől valami bajom? Csak azért kérdezem, mert úgy hallottam, hogy a kenyérbe már vitaminokat adagolnak, és attól félek, hogyha leállok a kenyérrel(ma már nem ettem), akkor vitaminhiány fog fellépni nálam. Puffasztott rizzsel pótolnám a kenyeret, de azt is csak reggelihez ennék. Tehát a lényeg. Szerintetek lesz valami bajom, ha teljesen felfüggesztem a kenyér evést? Kell mellette vitaminokat szedjek? A válaszokat előre is köszi.2016. aug. 11. 22:09
2/8 anonim válasza:
A szervezetednek szüksége van a szénhidrátokra is.csökkentsd a kenyér mennyiségét,vegyél jó minőségű teljes kiőrlésű kenyeret.,de ne vedd ki teljesen az étrendedből.
3/8 anonim válasza:
Nem tudom milyen kenyeret eszel, de ha fehéret akkor cseréld teljes kiőrlésűre. Vannak olyan kenyerek is, amelyek magas fehérjetartalommal rendelkeznek ami szintén jó. Ne hagyd el a kenyeret, mert nem ettől vagy megrekedve, másba keresd a problémát. Ha mem viszed tulzásba, nem stagnálhatsz tőle.
4/8 anonim válasza:
Nem tudom, mit tesznek a kenyérbe, én már évtizedek óta szinte sosem eszem bolti kenyeret és évek óta semmilyen gabonakenyeret, de ha nem viszed be a szükséges tápanyagokat kenyér nélkül, akkor elég rossz az étrended. De vitaminokat akkor is szedhetsz. Én inkább jó étrendet alakítanék ki, ettől függetlenül.
A szénhidrát nem esszenciális tápanyag, bár arról eleve nem volt szó, hogy ne ennél szénhidrátdúsan. Kenyér nem kell az élethez, az egyszer bizonyos.
5/8 anonim válasza:
Egy pár éve (edzés mellett) úgy diétáztam, hogy kivettem a kenyeret és a tésztákat az étrendemből. Iszonyat lefogytam. Később abbahagytam, mert féltem hogy étkezési zavarom lesz, mert elkezdett lelkiismeret furdalásom lenni, amikor megittam egy joghurtot. Tésztát eszem lehetőség szerint durum tésztát, de kenyér máig nincs otthon, szerencsére már egyáltalán nem kívánom. Néha eszem pl szendvicsben, de évekig azt sem, és semmi bajom nem volt.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz. Úgy döntöttem, hogy az utolsó kettőre hallgatok, végül is logikus, hogy kenyér nélkül is lehet élni:D Amúgy eszek gyümölcsöket, és zöldségeket, illetve sok főzeléket, tehát a kenyeret, és az édességeket leszámítva, teljes értékű a táplálkozásom.
2016. aug. 12. 18:37
7/8 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz. Vannak olyan népek, akiknél nem jellemző a kenyérfogyasztás, sőt, ha belegondolsz, volt olyan idő is, amikor az ember még nem is ismerte a búzát. Szénhidrátot sok mindenből be lehet vinni, még akkor is, ha nem eszel semmilyen gabonát. Lehet, hogy még több vitamin is lesz az étrendedben kenyér nélkül, mint kenyérrel.
8/8 A kérdező kommentje:
Jelenleg is tartom a diétát:D Közben elkezdtem multivitamint szedni, nehogy valami hiány lépjen fel. Az arcomon már látszódik némi változás, az edzés pedig jobban megy, mint valaha:D
2016. aug. 18. 20:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!