Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Emberek! Akik min.10kg-ot...

Emberek! Akik min.10kg-ot leadtatok! Hogyan sikerült?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 16 éves vagyok lány.

Elhatároztam,hogy szeretnék lefogyni.

Szeretném az olyan emberek tanácsát kérni akiknek sikerült lefogyni és az alakját is később megtartani.

Szóval 166cm és 70kg vagyok.

Eddig júniusban 2-3x eljártam futni és úgy döntöttem,hogy növelem heti 4-5x-re. Tudni kell,hogy 5-6km-t szoktam alkalmanként futni.

A héten elkezdtem egy amerikai narancsos diétát amit a neten találtam,de nem pontosan úgy tartom be ahogyan leírják(pl.:nem narancsot,hanem almát vagy banánt eszem helyette;továbbá nem kétszersültet hanem puffasztott rizst).Tehát próbálok egészségesen táplálkozni,amivel különösen régen sem volt annyira baj -kivéve az édességeket-,pl:nem ettem zsíros ételeket.Több zöldséget,gyümölcsöt eszem, napi 2,5-3l vizet fogyasztok,5-fél 6 után nem eszem már semmit.

Igazából arra lennék kíváncsi, hogy TI milyen olyan módszerrel fogytatok le( kb 10kg-ot)ami nem feltétlenül az N.update-on alapul vagy különböző fogyókúrás tablettákon.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. júl. 23. 12:28
 1/7 anonim válasza:

Én 18kg-ot fogytam kcal számlálással. Egy nap max 1200 kcal-t ettem és 30-60 percet sportoltam.

14L

2016. júl. 23. 12:58
 2/7 anonim ***** válasza:

több mint 20 kilót fogytam le 6 hónap alatt. A banán és egyéb gyümölcsökkel nem sokat érsz. Tele van cukorral. Azzal sem érsz el semmit ha nem viszel be megfelelő mennyiségű fehérjét. Mert így csak izomból fogysz.

Én kalóriát számoltam, figyelve, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és zsírt vigyek a szervezetembe. Annyit ettem amennyit a kalóriaértékem szerint kell. Vagyis kevesebbet ettem mint amennyit elégettem. Heti 5x mentem edzeni. Kardió és súlyzós edzéseket is csinálok, mert nem az a cél, hogy az izmaim eltűnjenek. Az este 6 óra után nem evés meg akkor ostobaság, hogy aki kitalálta az se volt normális. Te ilyen módszerrel nem fogsz fogyni..

2016. júl. 23. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Rólam egyszerűen azzal lement 10 kg, hogy elkezdtem sportolni. A kajára is figyeltem kb-ra, de semmi diétát nem tartottam.

20/F

2016. júl. 23. 13:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves Második kommentelő!

Köszönöm,hogy tanácsot adsz,de biztosan rosszul fogalmaztam nem csak zöldséget és gyümölcsöt eszem. Gyümülcsöt tízóraira és ebéd után (néha vacsora után).Eszem főtt tojást,tejfölt,mindenféle zöldséget,e bédre levest.De ha fehérjére szükségünk van akkor azt gondolom vitaminra is ami sok gyümölcsben megtalálható!

Ha te azt gondolod nem fogok lefogynyi, hát jó elfogadom a véleményed !

Köszönöm a tapasztalatokat a többieknek is!

2016. júl. 23. 15:03
 5/7 anonim ***** válasza:

20 kilót fogytam, de még nem fejeztem be, pár éve stagnálok. A megtartás nem téma, soha nem tudtam gyorsan hízni, s az új életmódom is segít, automatikusan sokkal kevesebbet eszem, mint régen.

Nos, akkoriban nem mozogtam valami sokat, pedig tudtam, hogy kellene. Ma már sétálok (ezt szinte egész életemben tettem, kövéren is sokszor megvolt a heti 70 km, szintkülönbség is volt rendesen), most elkezdek biciklizni is, s fél éve súlyzózom.

Szénhidrátot csökkentettem, s igyekeztem minél kevesebbet enni (ez nálam jó ötlet, másnak nem feltétlenül. nálam a minimális, alig-ettem-valamit nap 2000 kcal körül van).

Időszakos böjtölő vagyok, de ez egyéni dolog, a fogyáshoz nem kell (mondjuk nekem igen, de nem azért csinálom, hanem mert így esik jól).

Ötletszerű diétákat nem követek, kizárólag a saját tudásom és szervezetem jelzései, illetve hedonizmusom által mutatott utat.

Normális étrendet fogj, a diétád bizonyára nem az igazi, de mivel nem tudom pontosan, milyenről van szó, ki tudja?

A zsírdús étrendek amúgy igencsak egészségesek tudnak lenni, sokunknak az az ideális. Gyümölcs nem kifejezetten kell, de nincs vele baj, ha eszed, megfelelő keretek között (nekem a sok gyümölcs megszüntetné a kalóriadeficitemet, mert olyan az étrendem, nincs benne hely felesleges szénhidrátokra).

Írtam már, hogy van, akinek sok szénhidrát kell? Nos, az olyan ne egyen nagyon szénhidrátszegényen. Különbözőek vagyunk s mindenkinek más jó s mindenki másra hajlandó.

2016. júl. 23. 15:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Hogy megértsd amit írtam:

egy banánban ami átlagban 115 grammnak felel meg 27 g szénhidrát található. 105 kalória. fehérje 1.20 g, zsír: 0.40 g.

Tejfölben pedig ha 100 grammot megeszel belőle, akkor annak a kalóriaértéke: 190g. ebben a zsír: 19 gramm. fehérje mindössze: 1.90 gramm.

Egy közepes méretű almában ami mondjuk 180 gramm (van itthon lemértem) ennek a kalória értéke: 95 g.

fehérje nagyon kevés: 0.47 g. szénhidrát: 26 g. Zsír: 0.36 g.

A finom levesekben pedig sok a zsírtartalma, kevés a fehérje

Neked a korod, magasságod, és súlyodat figyelembe véve átlagosan napi 1550 kalóriát kéne enned, hogy a súlyod megfelelő legyen.

Ha lassú fogyás a cél akkor neked naponta átlagosan minimum 86 g fehérjét(ha több nem baj) maximum 200 g szénhidrátot és maximum 57 g zsírt fogyaszthatnál. (ezeknél baj ha több)

Nem tudom mennyi almát babánt eszel, de 3-.4 db már szépen megemeli a szénhidrát és zsír tartalmát. Látszólag olyan mintha alig ennél valamit, meg azt hiszed egészségesen eszel, holott sok szénhidrátot és zsírt fogyasztasz ami gátolja a fogyás eredményét.

Viszont fehérjét alig fogyasztasz, pedig arra szükség van ha nem izomból akarsz fogyni. Úgy is lehet de ezzel csak azt éred el, hogy eltűnik az izmod, de a háj megmarad. Az este 6 óra után nem eszek dolgot meg felejtsd el. Ha megfelelő mennyiségű és minőségű ételeket eszel akkor mindegy, hogy este 5 órakor eszel vagy ha éhes vagy akkor este 10-kor.. Éhesen lefeküdni nem szabad. Persze nyilván adsz nekem igazat. Én sem hittem el amíg nem próbáltam ki, és hiába mondta nekem egy fitnesz bajnok nő, hogy így eredményes. Ma már elhiszem. Bizony figyelni kell, hogy milyen tápanyagot viszel be.

2016. júl. 23. 16:03
 7/7 MZ.per.X válasza:

Nekem sikerült 10-et, igazából kb 2 dolgot csináltam, rendszeresen, kis mennyiségben, megválogatott kajákat ettem és sokat mozogtam, bicikli, gyaloglás.

Futást azért nem ajánlom túlsúlyosan, mert szerintem nagyon terheli a térdet, ízületeket, gondolj bele, olyan mintha 15-20 kg-os táskával a hátadon futnál.

2016. júl. 23. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!