Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ha sportolok rendszeresen és...

Ha sportolok rendszeresen és ch szegény életmòdot tartok miért nem fogyok?

Figyelt kérdés
Napi kb. 50-60 g lassù felszìvòdàsù ch-t fogyasztok, azt is inkàbb a nap első felèben, mellè sok rosttal ès fehèrjèvel. Sportolok is, futok, evezek ès CrossCore-ozok, ràadàsul napi több km-t sètàlok is. Mi lehet az oka hogy nem fogyok? 16/L

2016. jún. 10. 18:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Alapból azt mondtam volna, sok a kalória, a sport és a kevés ch még nem jelent fogyást...

De (bár mennyiségeket nem tudunk) nehezen tudom elképzelni, hogy túl sokat eszel a leírtak alapján... Azért kiszámolhatnál egy tipikus napot vagy leírhatnád, hogy van-e valamiből sok (60 dkg csirke, 8 tojás), de nem hiszem, hogy ez van, minden étkezésed kis szolidnak tűnik.

Akkor pedig az anyagcseréd lehet rém lassú, de a mozgásnak akkor is hatnia kellene, annak az energiaigényét nem tudja nagyon csökkenteni a tested, ha megszokja sem. Illetve mióta eszel így, mióta nem fogysz? Mert rövid távon nem lehet látni a fogyást.

Az 50-60 gramm ch egy kicsit tökéletlen mennyiség, bár ennyi mozgással lehet, hogy az idő nagy részében vagy akár mindig ketózisban vagy, ez emberfüggő is. De ha gyakran kiesel, vissza a szénhidrát alapú működésre, miközben abból keveset viszel be, az elvben nem szerencsés. Gyakorlatilag jól érezheti magát az ember, én úgy szoktam, de a ketózis azért jobb. De ha jól érzed magad, akkor nem aggódnék.

2016. jún. 10. 21:32
 12/12 Csori96 válasza:
Ha egy ideig jól megy a fogyás majd belassul/leáll, akkor azt szokták tanácsolni, hogy (néhány) hetente tarts egy napot, amikor rengeteget eszel. Ez az egy nap nem befolyásolja negatívan a fogyókúrád, viszont elméletileg felpörgeti az anyagcseréd.
2016. jún. 11. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!