Ihatok fehérjét akkor is, ha nem sportolok rendszeresen?
20-25 grammal kevesebb fehérje megy be mint...?
Mint a fantasztikus számítások alapján kitalált mennyiség. Nem, a potenciális 25g "fehérjehiányodnak" semmilyen káros következménye nem lenne. Igazából nem lenne fehérjehiány. Viszont egy tejből kivont fehérje termékkel már lehetnek gondok. A tojás/marha proteinnel nem lenne baj, csak drágák.
DE:
Élnek vegák, akik nem esznek sok fehérjét, és bár nem is egészségesek, mégis ahhoz képest hogy tényleg kevés fehérjét esznek, nem ettől lesz problémájuk. Bakker teljesen sportosak, van izomzatuk, hiába nem esznek húst/tejfehérjét.
A legegészségesebb emberek, a kínai Taoisták hetente egyszer esznek húst. A mindennapi zöldség meg gyógynövény bevitelükkel meg sem közelítik az 1-1,5 g/ttkg fehérje bevitelt. Nem a fehérjefogyasztás ellen írok, inkább csak az elterjedt tejsavóproteint nem ajánlom.
Más, ha valaki nagy izomtömeget kell megtartson fogyás közben, az ő fehérje, aminosav ellátottságuk valóban nem mindegy, nekik megérik ezek.
De amíg izomtömeg szempontjából átlagosak vagyunk (és itt én is abszolút átlagosnak számítok) addig felesleges ilyenekkel szórakozni. De lehet inni, én a jobb minőségre szavazok, ha az ember már erre költ.
Szia!
Érdekesnek találom a gondolatmenetedet!
Ha van kedved kifejtegetnéd nekem bővebben, miért nem ajánlod a fehérje koncentrátumokat.
Üdv.: Inuria
TaplalkozasHarcmuves- átmentél vega pártra ? :)
Az iható fehérjék feleslegesek szerintem amúgy, az ember évekkel ezelőtt nem juthatott hozzá ilyen kotyvalékokhoz, tehát pont annyira szükségesek fehérje bevitelhez, mint a Teddy-s gyümölcslevek vitamin bevitelhez.
Mi, vega párti? Ilyet sikerült írnom? Dehogyis, isten őrizz!
Csak fölösleges a fehérjefogyasztást túlmisztifikálni, azért vásárolni divattermékeket hogy meglegyen a "napi szükséges fehérje" mennyiség.
Amíg a relative fehérjeszegény táplálkozásnak (kevesebb mint napi 1 húsevés, de hetente több nap van hús) nincs káros hatása, nincs izomveszteség, teljes fizikai és szellemi hanyatlás :)
addig akkora problémát csinálni ebből mint manapság szokás, fölösleges. Emiatt elkezdeni egy tejfehérjeport szedni, megint csak fölösleges. Többet árt mint használ (lásd tejfehérjék káros élettani hatásai).
Egy ilyen fehérje kiegészítő ott indul, hogy tojásprotein, bár az ezeknek az áruk is tükrözik a tej / tojás közti különbségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!