Milyen volt a mai étrendem?
Nem szigorú lowcarb diétán vagyok, de azért igyekszem szénhidrátszegényen enni.
Reggeli: - kávé 1dl rizstejjel
- egy db szénhidrátcsökkentett kifli (15 gramm ch volt benne) körözöttel, csirkemellsonkával + egy paprika
Tízórai: iso whey zero fehérje, 1 adag
Ebéd:- tojásrántotta 2 egész tojásból + 2 fehérjéből, egy közepes méretű cukkinivel (nyers)
Vacsora: csirkecomb + párolt padlizsán (csirkecomb tudom, hogy zsíros, nem is szeretem annyira, de most ez volt :/)
A csirkecomb nem nagyon zsíros (persze zsírosabb, mint a csirkemell), viszont te durván szénhidrátszegényen eszel, akkor viszont viszonylag sok zsírt kellene enned, ha nem akarsz koplalni...
Ránézésre ketogén diétán vagy, amit én szigorúnak neveznék, pláne zsírszegényen (a ketogén diéta alapvetően nem ír elő zsírmennyiséget, zsírszegényen is lehet, csak az koplalás. OK, egyes ketogén diéták írnak százalékokat, de a százalékoknak semmi értelme s az a ketogén diéta, amivel ketózisban vagy, az pedig a szénhidrátmennyiségen múlik s valamelyest a fehérjemennyiségen is, a zsír pont tökmindegy neki)... Gyakorlott ketózóként van fogalmam az ételek szénhidráttartalmáról (a kifliéről nem, de azt leírtad), s a te étrendedben nagyon kevés van. Persze lehet, hogy te ennyivel nem vagy ketózisban, ez emberfüggő.
Tényleg érdekelnének a makróid, az informatívabb lenne.
Lehet, hogy ez negativum, de nem szamolok makrokat, csak ugyelek arra, hogy kb minden nap ugyanolyan aranyban fogyasszak feherjet es szenhidratot. + kaloriadeficit
Zsir az, ami talan valtozo, de mindig ugyelek, hogy ne essek tulzasba.
Igazabol nem ketogenezek, de az ebed-vacsora szinte mindig feherje es szenhidratszegeny zoldseg. (Neha nem, amikor pl edeskrumpli a koret)
+ hetente 3 alkalommal kb zabkasa a reggeli. (Vizben fozve), feherjeporral vagy keves chia maggal. + alma . Tehat ezeken a napokon ertelemszeruen tobb szenhidratot eszek.
Azért zabkásával is erősen szénhidrátszegényen eszel (hacsak nem nagy a zabkása, hisz sokan 130-200 grammból készítik, mert 30-50 gramm egy normál embernek semmire se elég), a sima szénhidrátszegény étrendek 160 grammosak, te alaposan alatta lehetsz. De egyébként mindegy, csak hozzád illő legyen az étrended.
Nem gond, ha nem számol az ember, sőt szerintem nem embernek való tartósan számolni, de az arány pont nem fontos, a grammok számítanak. Ha valaki mindig hasonló mennyiségű ételt eszik, akkor persze a neki megfelelő grammot adó arány is rendben van, de sokan (kalóriaszámoló oldalak is) túlzottan kötődnek a százalékokhoz, ami félrevezető lehet, főleg, ha valaki nem tipikus kalóriamennyiséget fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!