160 g szénhidrátos diétához tudtok jó étrendeket linkelni?
Lehet, rossz kategória. Kismama vagyok, terhességi cukor miatt 160 (150) g szénhidrátos, 1600 kcal diétát kell tartanom. Még csak "tanulom", mit és mennyit ehetek.
30-20-50-20-30 napi elosztást javasolt a dietetikus, meg kaptam egy füzetet a cukorbetegségről, ezzel nem vagyok kisegítve.
Jó lenne látni pár étrendet, hogy néz ki az egész napi étkezés, milyen alapanyagokból áll, stb.
Az alapelvek tiszták, glikémiás index, állandó szinten tartani a vércukorszintet, stb.
Étrendet nem tudok, csak általánosan írok pár mondatot.
Ki kell számolni, más is így csinálja (a szénhidrátkerettel és a kalóriaszámolással is ez van, mindent mérni és számolni kell. a saját ételeknél legalább legközelebb tudod, egy adagban miből mennyi van, amennyiben ugyanúgy készíted).
Mivel ez még olyan nem kevés szénhidrát a kalóriakerethez képest, szerintem teljesen normális ételeket szokás enni, csak számolva, hogy pl. mennyi tészta vagy krumpli fér bele a hús mellé. Ha a kalóriák hiányoznak, de a fehérje és a szénhidrát már elég magas, zsírosabban kell enni, más lehetőség nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!