Milyen szénhidrát, illetve kalóriacsökkentett tésztát ajánlanátok?
Sok lehetőség van. A még mindig határozottan szénhidrátos verziókat most hagyom.
Van pl. a NoCarb tészta, ami egy drága semmi a szememben :D Amilyen kíváncsi vagyok, egyszer majd kipróbálom, ha gazdagabb leszek :D
Vannak a paleo száraztészták, amik nekem még mindig a túlárazott flancok közé tartoznak, azonkívül én is tudok csinálni olyat, ha akarok... De nem szoktam akarni.
Szafinál találtam egy érdekes verziót, amit aztán átírtam, tojás és útifű maghéj az alapja, néha teszek bele maglisztet is. Egész jó tésztapótlék. A tipikus tésztapótlékjaim pedig zsíros, kalóriadús morzsókák (tojás, olajos mag, zsíron kisütve), de többnyire nemes egyszerűséggel nem eszem tésztát, annyi normális étel van.
Első voltam. Én elég egyszerűen, 1-2 teáskanálnyi útifű (s olykor még egy deka szezámliszt vagy amit épp gondolok) egy tojáshoz, összekeverem és mikrózom, szeletelem... De mikor hogy, nagyon kísérletező vagyok. Erősen szegényített verziója az eredeti receptnek, szeretek takarékoskodni a kókusztejjel és az útifűvel, főleg, ha épp alig van itthon valamicske :D
De itt van az eredeti recept:
A kókusztej főleg édes tésztákhoz jó, én ma szezámlisztet használtam, mert sósan ettem s akkor nem szeretem benne az édes kókusztejet, főleg, ha nincs is itthon. De először vízzel készítettem s úgy is jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!