Mit tegyek, hogy tovább fogyjak?
Ez nagyon ismerős, csak én 4 éve kezdtem (a számaink is kísértetiesen azonosak :D).
Mivel a kalóriaégetésben is szükséged van a mozgásra, fontos, hogy olyan legyen, amivel ezt el tudod érni. Kevés mozgás nem elég. Én nem tudnék hosszan intenzív dolgokat csinálni, de mozgásigényem van, túrázni szeretek, így napi 1-2 óra gyaloglás van alapként (de a biciklizés vagy futás is jó lehet, ha valakinek az fekszik). Erre kell még teljes testes mozgás (kezdőként korai lenne az osztott edzés, de néha azért súlyzózom, mert jólesik) s az már azért bizonyára ér valamit. Még nem vetettem bele magam eléggé ahhoz, hogy lássam az eredményt, de ha ez nem jön be, akkor semmi.
Éhgyomorra toljál le egy 30-40 perces aerob edzést, majd utána egy órával egyél valamit, ami nem tartalmaz szénhidrátot, vagy legalábbis minimális mennyiségben. (aerob mozgás nem olyan izommunka, ami után tölteni kéne a glikogénraktárakat, az meg senkinek nem hiányzik, hogy még inzulint is megemelje)
A megfelelő fogyáshoz deficit kell és megfelelő egyensúly a szervezeten belül, szóval ha ugyanazzal az étrenddel fogysz, mint amivel 2 hónapja, az nem feltétlenül jó már. Kicsit változtass rajta, vagy mozogj többet, hogy felgyorsuljon az anyagcseréd, esetleg hintáztasd a kalóriabeviteledet. De mindenképpen gondoskodjál arról, hogy kálium, kálcium és magnéziumbeviteled rendben legyen és biztosan meglegyen az a deficit. Én 1 hónapig stagnáltam, mire rájöttem, hogy az a napi 2 szelet vékony bacon pont elég volt ahhoz, hogy már 0 deficiten legyek. Sok kicsi sokra megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!