Cukrot és lisztet ti mivel helyettesítitek?
Mit esztek helyette?
Fehér kenyér helyett mit vesztek?
Semmit?
Miért kéne pl. a cukrot helyettesíteni? Meghalsz édesség nélkül?
Életmódváltásnál igenis szokták ezeket helyettesíteni. :)
Fehér kenyeret teljes kiőrlésűre, vagy rozskenyér , vagy egyesek abonettre, ki mire akarja.
Cukor helyettesítő lehet a méz vagy stevia, nyírfacukor xilit, juharszirup, de ha rákeresel akkor nagyon sok információt találsz ezekkel kapcsolatban.
Változó... Cukrot eritrittel, xilittel, mazsolával, banánnal, kókusszal, egyéb gyümölccsel... Nem mintha muszáj lenne édesíteni :) Ha igazán komolyan veszem s nem akarok cukrot enni, s édesítőt sem, akkor szinte csak a kókusz marad, de sokszor az is elég :) Ha mégse, akkor 3 gramm édesítő vagy 5 gramm banán, na bumm :D
Lisztet nem helyettesítek, max. rántásnál szezámmal meg ilyenek. Ma már nem eszem magkenyeret, maximum magropogóst, mert az poénos, plusz valamit kell enni, nem sok opcióm van.
Kenyér szerepben semmit nem használok, nem kell. A rántotta teljesen jó zöldségekkel, szendvicset sosem ettem korábban sem, nem voltam kenyeres.
Az első 2 válaszolónak a válasza = 0
A többieknek köszönöm a segítséget és a hasznos tippeket :)
Ment a zöld kéz 👍
Cukor helyett édesítők, legtöbbször eritrit. Néha egy kevés barna cukrot beiktatok pl. kávéba.
Fehér liszt helyett: teljes kiőrlésű lisztek, tönköly búzaliszt, zabliszt. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Leginkább az ízben és az állagban. Ezért variálom őket, annak függvényében, hogy mire használom.
Fehér kenyér helyett vagy semmit vagy magvas kenyeret, vagy szénhidrát csökkentett cipót. De ezeknek a fogyasztását is igyekszem minimalizálni. Legtöbbször, ha tehetem valamilyen zöldséggel helyettesítem a kenyeret.
Kenyér: 60%-ban teljes kiőrlésű tönkölykenyeret eszek. Főzelékeket saját anyagával sűrítem, ha nagyon muszáj, akkor zabpehelyliszt. Nokedli szintén. Palacsinta is.
Tésztát csak durumtésztát veszek.
Cukor helyett kávéba, teába mesterséges édesítő, sütibe, palacsintába xilit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!